Apple duguje novac vlasnicima dva modela iPhone-a: Proverite da li vam je stigao mejl

Apple duguje novac vlasnicima dva modela iPhone-a: Proverite da li vam je stigao mejl

Zvanično: Air Serbia od proleća 2023. godine leti za Čikago
Srbija velikom pobedom nad Norveškom na korak do Evropskog prvenstva!
“Dara iz Jasenovca” najgledaniji film u Americi – na osnovu prosečne zarade u bioskopima

Korisnici koji su imali iPhone 7 ili iPhone 7 Plus u bilo kom trenutku između 16. septembra 2016. i 3. januara 2023. godine, a podneli su žalbu Apple-u zbog problema sa zvukom telefona, mogu se kvalifikovati za isplatu do 349 dolara iz vansudskog poravnanja. Rok za podnošenje zahteva za novac je ponedeljak, 3. jun.

Osobe koje su platile Apple-u za popravke ili zamenu mogu dobiti do 349 dolara, a osobe koje su prijavile probleme Apple-u ali nisu platile za popravke ili zamenu mogu dobiti do 125 dolara. Minimalni iznos isplate za korisnike Apple-a koji se kvalifikuju i odobreni su za poravnanje je 50 dolara.

Nakon što su iPhone 7 i 7 Plus izašli 2016. godine, neki vlasnici su prijavili probleme sa zvukom telefona, kao što su nemogućnost da se čuju pozivi. Grupa vlasnika podnela je tužbu protiv Apple-a tvrdeći da je problem povezan sa čipom za zvuk i da je to greška u dizajnu i proizvodnji.

Apple je demantovao optužbe, uključujući tvrdnje da model telefona ima bilo kakve probleme sa zvukom ili da je kompanija prekršila zakon. Međutim, dve strane su postigle sporazum da će Apple platiti 35 miliona dolara kao poravnanje da bi izbegao dalje troškove.

Apple je poslao e-mail obaveštenja korisnicima iPhone-a koji ispunjavaju uslove.

finance.yahoo.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0