Aplikacije koje vam mogu pomoći da uštedite novac!

Aplikacije koje vam mogu pomoći da uštedite novac!

Kalifornija zabranila kamione sa motorima starijim od 2010. godine na svojim putevima
Koristite Verizon? Evo koliki je Vaš deo nagodbe od 100 miliona dolara
Zatvorenici iz Ohaja moći će da polažu za CDL za vreme izdržavanja kazne

Ako imate problem da uštedite novac, postoje alati koji vam mogu pomoći da uštedite bez preteranog napora i vođenja evidencije vaših troškova. Kroz razne aplikacije za uštedu novca, možete sačuvati novac za poklon, odlazak na odmor, pa čak i za odlazak u penziju.

Da li ste ikada imali osećaj da nikada nemate novca i da ga je nemoguće uštedeti?

Verujte da niste jedini U stvari, prema izveštaju koji je predstavio Federal Reserve za 2017. godinu čak 44 % Amerikanaca je reklo da nisu mogli da uštede 400 dolara za hitne slučajeve. Započeti štednju može biti teško, ali postoje aplikacije koje zapravo štede novac i koje mogu obaviti ovaj posao za vas.

Kako funkcionišu aplikacije koje štede novac?

Aplikacije koje štede novac koriste moć tehnologije da vam pomognu da bez napora uštedite i investirate. Dostupne putem iPhone-a i Android-a, ove aplikacije mogu pomoći u promeni vašeg ponasanja kako bi vam pomogli da sačuvate, čak i ako mislite da je to nemoguće. Da biste pronašli pravu aplikaciju za vas, pogledajte cene i platforme i procenite kako vam mogu pomoći da ostvarite svoje finansijske ciljeve.

Chicago Glasnik vam donosi listu 5 aplikacija koje vam mogu pomoći da uštedite:

Nakon sto povežete svoj tekući račun sa Digitom, on analizira vaše prihode i potrošnju kako bi došao do informacija koliko možete da uštedite svakog meseca. Digit će zatim prebaciti novac sa vašeg tekućeg računa na vaš Digit racun, na osnovu prethodne analize. Ovo je jedna od najboljih aplikacija za uštedu novca, čuva vaše vreme i štedi za vas.

Digit je dostupan za iPhone i Android i besplatan je prvih 100 dana. Nakon toga, Digit korisnici plaćaju 2,99 dolara mesečno za uslugu. Iako je Digit odličan nacin za ustedu, ne zarađujete kamatu, već ćete biti nagrađeni sa “bonusima za uštedu”, koji su u suštini “Cash Bach Rewards”.

2.SmartyPig

Kao dete, možda ste imali svoju kasicu prasicu da sakupite novčice i sačuvate ih za sladoled ili svoju omiljenu poslasticu. Sa SmartiPig-om, možete koristiti istu filozofiju. SmartiPig je besplatna online kasica koja korisnicima omogućava da štede i dostignu svoje finansijske ciljeve.

Kada se prijavite na SmartiPig, povezaćete vaš bankovni racun, postavite cilj uštede i pratiti svoj napredak na tom putu. Možete podesiti periodične uplate ili možete uplatiti novac na svoj SmartiPig račun kad god želite.

SmartiPig je besplatan i nema nikakvih naknada, a za razliku od Digita, dobijate kamatu na svoju štednju. Trenutno, SmartiPig je FDIC-osiguran i deo je Sallie Mae banke. On nudi račune sa godišnjom kamatom od 1.05 do 1.15%. Kada su u pitanju štedni računi, te kamatne stope su veće od proseka i mogu vam pomoći da dobijete veći povraćaj na ušteđeni novac. Za SmartiPig nije dostupna mobilna aplikacija, ali transakcije se mogu izvršiti na njenom web sajtu.

3. Qapital

Ova aplikacija omogućava korisnicima da čuvaju na osnovu svojih ciljeva i postavljaju pravila kako bi proces bio zabavniji. Ukoliko ste hteli da sačuvate novac za automobil ili vaš sledeći odmor postavili biste to kao cilj i naveli iznos cilja. Tada možete iskoristiti neka od pravila uštede.

Na primer, Qapital ima “Round Up” pravilo, gde se vaš kusur dodaje u uštedu. Možete koristiti i pravilo Spend Less, gde možete ustedeti razliku ako na kraju potrošite manje od uobičajenog na neke od svojih omiljenih troškova.

Postoje i prilagodljiva pravila koja možete koristiti ako želite nesto specifično. Ako tražite aplikaciju koje štedi novac i stavlja vas na prvo mesto, Qapital je dobra opcija. Najbolji deo? Besplatan je i dostupan za iPhone i Android.

4. Tip Yourself

Kada izađete na kafu ili u restoran, verovatno ćete ostaviti napojnicu za uslugu koju ste imali.

Tip Yourself je aplikacija za uštedu novca koja vas časćava napojnicom. Došli ste u teretanu, iako stvarno niste hteli da idete? Dajte sebi napojnicu. Legli ste da spavate ranije od planiranog? Zaslužili ste bakšiš.
Lepota aplikacije ogleda se u tome da dobrim navikama budite nagrađeni kroz uštedu.

Nakon što se prijavite za aplikaciju, povežite je sa svojim tekućim računom koji će se koristiti za prebacivanje vaših „napojnica“. Postoji i socijalni feed koji stvara zajednicu sa kojom možete podeliti svoju uštedu svakog dana.
Aplikacija je besplatna i dostupna za iPhone i Android. Iako je sjajno uštedeti nekoliko dolara, trebali biste imati na umu da putem Tip Yourself ne možete zaraditi nikakvu kamatu.

5. Stash

Ulaganje se često može činiti teškim ili možda osećate kao da vam je potrebno puno novca da biste započeli sa investiranjem. Mobilna aplikacija Stash dokazuje da to nije istina i njena misija je da investiranje učini „jednostavnim i pristupačnim“.

Možete se prijaviti u roku od dva minuta i početi da investirate. Da biste počeli, morate da povežete svoj tekući račun. Odatle, možete izgraditi svoj portfolio.

Ovo je jedna od aplikacija za uštedu novca koja je usmerena ka potrošačima koji žele da počnu da investiraju, ali mozda nemaju mnogo novca ili ne znaju kako da počnu. Uz nisku minimalnu investiciju od samo $ 5, možete početi i postati investitor stavljajući novac u fondove kojima se trguje na berzi. Stash takodje nudi priliku da investira u akcije kompanija kao što su Amazon i Apple.

Važno je napomenuti da aplikacija nije besplatna. Stash košta 1 USD mesecno za račune na kojima imaju manje od 5,000 $. Za račune preko tog iznosa, naplaćuje se provizija od 0,25 posto godišnje. Aplikacija je dostupna za iPhone i Android.

COMMENTS

WORDPRESS: 0