Amerikanci su za 48 časova “Prime Day rasprodaje” potrošili rekordnih 12,7 milijardi dolara

Amerikanci su za 48 časova “Prime Day rasprodaje” potrošili rekordnih 12,7 milijardi dolara

Fully furnished house in Willow Springs For Rent
Čikago u vrhu liste najboljih gradova za samce u Americi
Policija upozorava roditelje: Nova iPhone funkcija NameDrop deli informacije i kontakte

Tokom dva dana najveće online rasprodaje na svetu, od 11. do 12. jula, članovi Amazon Prime programa širom sveta su kupili više od 375 miliona proizvoda.  Tokom dvodnevnog događaja, potrošači su ukupno potrošili 12,7 milijardi dolara na svim online tržištima, što predstavlja rast od 6,1% u odnosu na prethodnu godinu i “postavlja novi rekord” za potražnju koju je generisao Prime Day, prema najnovijim podacima Adobe Analytics-a. Kupci su zajedno uštedeli preko 2,5 milijarde dolara, saopštila je ovaj gigant elektronske trgovine.

Zapravo, prvi dan ove dvodnevne šoping ekstravagance bio je “najuspešniji prodajni dan u istoriji kompanije”, izjavio je Amazon.

Ovogodišnji događaj je takođe bio najveći Prime Day u istoriji za nezavisne prodavce, većinom malih i srednjih preduzeća. Njihov rast prodaje na Amazonovoj platformi tokom događaja premašio je prodaju Amazonovog maloprodajnog poslovanja, navodi kompanija.

Ove godine, Amazon je izjavio da je ponudio više ponuda za proizvode malih preduzeća nego ikada ranije. To je pomoglo određenim malim preduzećima da značajno povećaju svoju prosečnu dnevnu prodaju, više od 18 puta, samo na prvom danu rasprodaje u poređenju sa danima koji su prethodili Prime Day-u ove godine.

Techrunch

COMMENTS

WORDPRESS: 0