Amerikanci godišnje potroše $18000 na stvari koje im nisu neophodne

Amerikanci godišnje potroše $18000 na stvari koje im nisu neophodne

“Nečista krv” prvi film na srpskom jeziku na Netflixu
Pomozimo Srđanu Filipoviću da se oporavi!
Vremenska prognoza donosi lepe vesti: Sunčani dani očekuju Čikago

Svi mi volimo da ugodimo sebi s vremena na vreme i potrošimo novac na sitnea zadovoljstva ali je nešto sasvim drugačije trošiti do momenta kada je naše egzistencija ugrožena. Mnogi Amerikanci spadaju u grupu ljudi koji troše novac do svog maksimuma i u daljem tekstu ćemo saznati zašto!

Zapravo, prosečna odrasla osoba u Americi troši 1,497$ mesečno na nepotrebnosti – stvari koje nam nisu neophodne, navodi istraživanje koje je rađeno na zahtev kompanije Ladder a sprovođeno od strane OnePoll. To je otprilike 18,000$ godišnje na stvari bez kojih možemo da živimo, što je poprilična suma novca obzirom na činjenicu u kojoj meri Amerikanci dozvoljavaju da im štednja i drugi životni ciljevi ostanu po strani.

Kako i koliko Amerikanci troše na luksuzne stvari

Ne postoji ništa loše u trošenju na sitne luksuzne pojedinosti kako bi život bio prijatniji i zabavniji međutim određena reputacija prati američki narod kada je u pitanju davanje pravih malih bogatstava na stvari koje nisu neophodne, što ih dalje ometa u vidovima štednje i obezbeđivanja svoje budućnosti sa više odgovornosti.

Kako bismo vam bolje objasnili kakve su neophodnosti u pitanju i koja je količina novca koja karakteriše luksuz na koji su Amerikanci navikli, evo malog prikaza nepotrebnosti koje se nalaze na spisku prosečnog američkog građanina:

Možemo reći da je teretana neophodna kako bismo ostali zdravi ovi troškovi itekako mogu biti smanjeni ili čak ukinuti a da se vaše zdravlje ili bezbednost ne ugroze.
Ako uzmemo obroke u restoranima, na primer, upravo oni vode ka riziku od gojaznosti a koštaju više od 200$ mesečno što je veliki deo prosečnog prihoda prosečnog amerikanca.

Amerikanci ne upotrebljavaju svoj novac za važnije stvari

Tendencija ka tome da se troši luksuzno na neporebnosti je osobina koja vodi američki narod ka neispunjenju bitnijih planova i ciljeva tokom života. Statistike kažu da 38% Amerikanaca tvrdi kako ne može da odvoji novac za penziju zbog nedostatka novca! Takođe, 35% stanovnika ne može da priušti polisu životnog osiguranja, 28% ne može da otplati svoj dug na kreditnim karticama a 26% ne može da priušti popravke na svojim automobilima.

Pomenuto trošenje takođe utiče i na to da građani Amerike zapostavljaju svoju kratkoročnu štednju. Alarmantnih 60% odraslih nema dovoljno novca na svom štednom računu da pokrije trošak od 1000$!

Poprilično neverovatno, zar ne?

Ono što trebamo znati nakon ovih informacija jeste to da mogućnost ugođaja sebi zaista puno znači ali štednja, sa druge strane, omogućava da se to zadovoljstvo uživanja ne remeti tokom našeg života i čuva nas od neprijatnih situacija kada nismo u mogućnosti, ne samo da ugodimo sebi, već obezbedimo ono najosnovnije.

Izvor: USA Today

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0