Amerika uspostavlja institucije za praćenje kriptovaluta

Amerika uspostavlja institucije za praćenje kriptovaluta

Amerika: Porast cena zabeležen zabeležen i u septembru
Amazon za Prime Day 2022 poklanja $90. Evo kako da ih unovčite
Four Corners Monument – jedino mesto u SAD gde možete biti istovremeno u četiri države

Američka Komisija za hartije od vrednosti uspostaviće dve nove direkcije za obradu dokumenata povezanih s kripto imovinom i sektorom nauke o životu, objavilo je Rojters.

“Kancelarija za kripto imovinu” i “Kancelarija za industrijske aplikacije i usluge” biće dodate na sedam postojećih unutar Komisije za hartije od vrednosti (SEC) koja se bavi korporativnim otkrivanjem podataka, piše See Biz.

“Kao rezultat nedavnog rasta u industriji kripto imovine i nauke o životu, videli smo potrebu za pružanjem veće i specijalizovanije podrške”, rekla je Renee Jones, direktorka korporativnih finansija.

Kriptovalute i druga digitalna imovina postala je popularna poslednjih godina i sve su više isprepletani s reguliranim finansijskim sistemom, opterećujući kreatore politike praćenjem rizika u uglavnom neregulisanom sektoru.

Međutim, ove godine je došlo do oštrog pada potražnje za kriptovalutama jer je globalni sentiment prema riziku bio potkopan ukrajinskom krizom, agresivnim monetarnim zatezanjem i izuzetno visokom inflacijom prvi put nakon više decenija.

Optužbe za pranje novca protiv nekih kripto firmi, kao i kršenje podataka o potrošačima u Sjedinjenim Državama, najvećem tržištu digitalne imovine, takođe su uticale na potražnju.

Nova 

COMMENTS

WORDPRESS: 0