Amerika razmatra smanjenje potrebne fizičke distance

Amerika razmatra smanjenje potrebne fizičke distance

Ovo su najlepši parkovi grada Čikaga
Amerika: Više od pola miliona novih radnih mesta u maju, problem nedostatak radne snage
Ovo su 25 najboljih nacionalnih parkova u Americi

Američke vlasti razmatraju smanjenje preporučene fizičke distance u sklopu borbe protiv koronavirusa sa dva na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, izjavio je vodeći američki imunolog Entoni Fauči.

Zdravstvene vlasti primile su k znanju prikupljene podatke i čini se da je jedan metar odstojanja dovoljan u određenim uslovima, rekao je Fauči, savetnik Bele kuće za epidemiju korona virusa.

Fauči je za američku televizijsku mrežu Si En En (CNN) rekao da zdravstvene vlasti analiziraju podatke i da će uskoro dati preporuke.

Medicinski centar pri Univerzitetu Harvard objavio je nedavno istraživanje sprovedeno u 251 školi u američkoj saveznoj državi Masačusets. U jednoj grupi su bile škole koje poštuju fizičko odstojanje od dva metra a u drugoj od jedan metar.

Centar je zaključio da ne postoji velika razlika u broju slučajeva zaraženih korona virusa između dve grupe, ali je dodao da to važi pod uslovom da se nose zaštitne maske.

Najveća prepreka za ponovno otvaranje škola je fizičko odstojanje. Ponovno otvaranje škola širom SAD varira izmedju država, kao i izmedju javnih, privatnih i verskih škola.

N1

COMMENTS

WORDPRESS: 0