Amerika razmatra smanjenje potrebne fizičke distance

Amerika razmatra smanjenje potrebne fizičke distance

Krajnji rok za obnovu vozačkih dozvola u Ilinoisu ističe 1. decembra
Evo kako da pratite status vašeg povraćaja poreza za 2020. godinu
Čikago u vrhu liste najboljih gradova za samce u Americi

Američke vlasti razmatraju smanjenje preporučene fizičke distance u sklopu borbe protiv koronavirusa sa dva na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, izjavio je vodeći američki imunolog Entoni Fauči.

Zdravstvene vlasti primile su k znanju prikupljene podatke i čini se da je jedan metar odstojanja dovoljan u određenim uslovima, rekao je Fauči, savetnik Bele kuće za epidemiju korona virusa.

Fauči je za američku televizijsku mrežu Si En En (CNN) rekao da zdravstvene vlasti analiziraju podatke i da će uskoro dati preporuke.

Medicinski centar pri Univerzitetu Harvard objavio je nedavno istraživanje sprovedeno u 251 školi u američkoj saveznoj državi Masačusets. U jednoj grupi su bile škole koje poštuju fizičko odstojanje od dva metra a u drugoj od jedan metar.

Centar je zaključio da ne postoji velika razlika u broju slučajeva zaraženih korona virusa između dve grupe, ali je dodao da to važi pod uslovom da se nose zaštitne maske.

Najveća prepreka za ponovno otvaranje škola je fizičko odstojanje. Ponovno otvaranje škola širom SAD varira izmedju država, kao i izmedju javnih, privatnih i verskih škola.

N1

COMMENTS

WORDPRESS: 0