Amerika objavila srećne dobitnike Zelene Karte 2024. Evo kako da proverite vaš status

Amerika objavila srećne dobitnike Zelene Karte 2024. Evo kako da proverite vaš status

Veliki zaostatak u obradi imigracionih aplikacija
Vrhovni Sud će razmotriti Trampovo kontroverzno ”Public Charge” pravilo o imigraciji
USCIS objavljuje nove obrasce za Immigrant Investor Program

Učesnici u Programu za useljeničke vize (Diversity Immigrant Visa Program) širom sveta su dugo očekivali objavu rezultata lutrije za zelenu kartu 2024!

Za mnoge strane državljane koji su učestvovali u lutriji za zelenu kartu, ova šansa predstavlja priliku za život u Sjedinjenim Državama i ostvarivanje američkog sna. Mnogi će po prvi put imati mogućnost da legalno žive i rade u SAD, stvarajući novi životni put i bolju budućnost za svoje porodice. Učesnici u Programu za useljeničke vize (Diversity Immigrant Visa Program) mogu saznati da li su nasumično izabrani za američku zelenu kartu počevši od subote u podne, 6. maja, navodi se u saopštenju Biroa za konzularne poslove Stejt departmenta SAD.

Tačno u podne će servis Provere statusa DV učesnika na vebsajtu Biroa biti aktivan za proveru statusa. Strani državljani moraju da unesu svoje jedinstvene informacije o potvrdi sačuvane iz njihove registracije za DV-2024 putem plavog dugmeta pod nazivom „Proveri status“ da bi saznali da li su izabrani za jednu od 55.000 viza različitosti dostupnih za fiskalnu 2024. godinu.

The Entrant Status Check search tool je jedini način da proverite da li ste dobili zelenu kartu. Uputstva izdatih od strane State Departmenta naglašavaju da neće biti slanja pisama obaveštenja niti će se birati dobitnici preko e-pošte. Takođe, SAD ambasade i konzulati neće davati spisak izabranih. Jedini način da saznate da li ste izvučeni jeste da proverite status putem službene stranice.

Rezultati će biti dostupni do 30. septembra 2024.

Šta je sve potrebno za proveru rezultata?

  • Broj potvrde ili kod koji vam je dodeljen kada ste se registrovali za lutriju
  • Vaše prezime koje ste koristili kada ste se registrovali
  • Vaša godina rođenja, sa sve četiri cifre
  • Kod za autentifikaciju naznačen od strane sistema

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0