Amerika: Izgradnja kuća doživljava najveći pad još od 2020. godine

Amerika: Izgradnja kuća doživljava najveći pad još od 2020. godine

Ovo su najbolje države u SAD za penzionisanje
Na čikaškim aerodromima otkazano na desetine letova aviokompanije Southwest Airlines
Kako otvoriti bankovni račun za LLC kompaniju – Evo najbitnijih informacija

U januaru je u Sjedinjenim Američkim Državama došlo do značajnog pada građevinske aktivnosti, što se delimično pripisuje zimskim olujama i povećanju kamatnih stopa za hipotekarne kredite.

Prema podacima objavljenim od strane Državnog zavoda za statistiku, početak gradnje novih stambenih objekata pao je za 14,8% u poređenju sa prethodnim mesecom, što je najveći mesečni pad od aprila 2020. godine.

Sezonski prilagođena godišnja stopa početka gradnje stambenih objekata prošlog meseca iznosila je 1,331 milion, što je značajno ispod očekivanja od 1,46 miliona i najsporiji tempo od avgusta. U istom periodu, dozvole za gradnju su takođe pale za 1,5% u odnosu na prethodni mesec, dostigavši sezonski prilagođenu godišnju stopu od 1,470 miliona.

Iako su dozvole bile za 8,6% više u odnosu na isti period prethodne godine, glavni ekonomista Nacionalnog udruženja za prodaju nekretnina, Lorens Jun, istakao je da je početak gradnje stambenih objekata dramatično opao u januaru, delimično zbog obilnih snežnih padavina, ali i upozorio na nastavak problema nedostatka stambenih objekata u budućnosti prema sezonski prilagođenim podacima.

edition.cnn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0