Američki senat usvojio zakon kojim se ubrzava proces izdavanja viza i radnih dozvola

Američki senat usvojio zakon kojim se ubrzava proces izdavanja viza i radnih dozvola

USCIS – Ponovo produžen rok za dostavu dodatnih dokumenata i dokaza za imigrante u procesu
Kako da pribavite dokumenta iz Srbije ukoliko živite u inostranstvu
Iznajmljivanje stana, bankovni račun.. Evo šta sve možete da dobijete u Americi bez socijalnog broja

Izdavanje imigrantskih viza u Sjedinjenim Državama uskoro će postati brže za mnoge privremene migrante u SAD-u, uključujući i one koji imaju vize kategorije H1B i L1. Nove zakonske promene povećale su broj imigrantskih viza zasnovanih na zaposlenju za koje se može vršiti ubrzana procedura za izdavanje.

Loša vest je da se u mnogim slučajevima naknada za obradu USCIS povećava sa 1.440 na 2.500 dolara od 19. oktobra 2020.

22. aprila, Trampova administracija je zaustavila obradu za određene tipove privremenih viza i zelenih karti za imigrante izvan SAD-a, tvrdeći da će to zaštititi radna mesta za Amerikance. To je donelo velike probleme nosiocima viza, posebno onima koji se trenutno nalaze izvan Sjedinjenih Država.

1. oktobra, američki senat usvojio je zakon pod imenon “BIll – HR8337”, dozvolivši Službi za imigraciju Sjedinjenih Država (USCIS) da po ubrzanoj proceduri obradi više tipova viza. Svi koji poseduje L1 vize, E2 vize, H1B vize i drugi trenutno čekaju do šest meseci da se obrade njihovi zahtevi za novu radnu dozvolu, ali u međuvremenu nije im omogućeno da rade.

Nova presuda omogućava USCIS-u da znatno poveća naknadu za obradu H1B i L1 i drugih viza . Podnosioci zahteva koji se odluče za uslugu ubrzane (premium) obrade mogu očekivati vreme čekanja oko 15 dana. Naknade za vize H1B i L1 za brzu obradu i za mnoge druge kategorije viza povećavaju se sa 1.440 na 2.500 američkih dolara, dok naknade za vize za uobičajeno vreme obrade (čekanja) ostaju iste.

Međutim, ovaj najnoviji predlog zakona odvojen je od prvobitne presude o povećanim naknadama za vize 2. oktobra, koju je nedugo zatim blokirao američki savezni sud.

H1B i L1 vize predstavljaju put zelene karte

Svi koji imaju vize H1B i L1 koji su se prijavili za imigrantsku vizu koristeći obrazac I-140 (immigrant applicants for Alien Workers), sada mogu podneti obrazac I – 485 (Prilagođavanje statusa) ako je njihov obrazac I-140 odobren pre 1. januara 2015. Jednom kada se imigrant dobije radnu dozvolu, stiče pravo na rad, sve dok se ne odobri peticija I-485 za prilagođavanje statusa.

Izvor: workpermit.com 

COMMENTS

WORDPRESS: 0