Američki regulatori dozvolili kombinovanje vakcina protiv kovida

Američki regulatori dozvolili kombinovanje vakcina protiv kovida

Vreme obrade imigracionih aplikacija najsporije od nastanka USCIS-a. Evo glavnog razloga
Uobičajene i skupe greške koje poreski obveznici treba da izbegavaju prilikom povraćaja poreza
Cena goriva u Americi najviša od oktobra 2022. Evo i zbog čega

Američki regulatori u sredu su odobrili davanje dodatnih doza vakcine protiv kovida 19 Amerikancima koji su primili vakcine farmaceutskih kompanija Moderna i Džonson & Džonson (J&J), a takođe su saopštili da kandidati za dodatnu dozu mogu da dobiju drugačiju vakcinu od one koju su prvo primili.

Odluka Uprave za hranu i lekove (FDA) je veliki korak u smeru dodatne vakcincije u SAD, koja je počela dozvolom Fajzerovog bustera prošlog meseca. Međutim, pre nego što počne dodatna vakcinacija, američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti u četvrtak će konsultovaće stručnu komisiju, pre nego što objave zvanične preporuke o tome ko treba da dobije bustere, i kada.

Zahvaljujući najnovijim odlukama, broj Amerikanaca koji su kandidati za dodatne doze vakcine mogao bi da se poveća za više desetina miliona, a formalno bi se dozvolilo mešanje i kombinovanje vakcina – što bi olakšalo dodatnu imunizaciju, posebno ljudima koji su imali sporedne efekte vakcine određenog proizvodjača, ali i dalje žele da dobiju dokazanu zaštitu koju im pruža imunizacija.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0