Američki gradovi koji se nalaze na listi najsrećnijih na svetu

Američki gradovi koji se nalaze na listi najsrećnijih na svetu

Dollar Tree zatvara gotovo 1.000 prodavnica u Americi
Bajdenova administracija sprema pomoć za imigrante u procesu naturalizacije
Barovi i restorani ponovo će usluživati svoje goste u zatvorenom od 26. juna

Mesto u kojem živite može uticati na troškove stanovanja, da li ste videli totalno pomračenje sunca početkom aprila ili koliko deo džekpota na lutriji dobijate. Prema novoj studiji, mesto u kojem živite takođe može uticati na to koliko ste srećni.

Postoji više faktora koji mogu uticati na vašu sreću. Veb stranica za lične finansije SmartAsset pregledala je niz tih faktora u 90 najvećih gradova u zemlji, uključujući koliko stanovnika zarađuje 100.000 dolara ili više, očekivani životni vek, stopu sklapanja braka i obim saobraćaja.

Na vrhu liste se nalazi Arlington, Virdžinija, koji je odmah pored Distrikta Kolumbija. Prema 11 „metrika sreće“ koje je SmartAsset pregledao, Arlington je bio među prvih deset u čak sedam kategorija. Stanovnici Arlingtona imaju najduži očekivani životni vek od 85,3 godine i među najviše prostora za fizičku aktivnost. Grad je, međutim, rangiran kao jedan od najgušćih u saobraćaju i nedavno je bio naveden kao jedan od najskupljih za život za četvoročlanu porodicu.

Dok je Arlington rangiran kao dom najsrećnijih ljudi, Kalifornija je uglavnom dominirala vrhom liste — država je imala tri grada među prvih deset. Najviše rangiran je bio Fremont u oblasti zaliva, koji je zauzeo treće mesto. Drugi na listi bio je Plano u Teksasu, koji se nalazi severno od Dallasa.

Teksas se nije dobro kotirao na suprotnom kraju liste. Tri grada ove države našla su se među poslednjih deset na izveštaju SmartAsset-a. Najniže rangiran je bio Laredo na granici, zauzevši 89. mesto.

Ispod njega se našao Detroit u Mičigenu, koji je imao najniži procenat domaćinstava koja zarađuju 100.000 dolara ili više i stopu braka, kao i najvišu stopu siromaštva.

Sveukupno, gradovi iz 33 države su se našli na listi. Kalifornija je imala najviše sa 16, dok je Florida imala 12. Kalifornija je imala najviše gradova unutar prvih 20, četiri, dok su po tri grada imale Kolorado i Severna Karolina.

Koliko god neki od ovih gradova bili srećni, čini se da je Amerika kao celina manje srećne od onih s druge strane Atlantika.

Po prvi put ikada, Amerika je ispala sa liste najsrećnijih zemalja. Izveštaj o svetskoj sreći, objavljen u martu, rangirao je Ameriku kao 23. ukupno, što je prvi put u 12-godišnjoj istoriji izveštaja da zemlja nije bila među prvih 20.

Pad američkog rezultata sreće delom je uzrokovan velikim padom blagostanja mladih ljudi. Ako pogledate samo sreću ljudi mlađih od 30 godina, Amerika se zapravo rangira na 62. mesto. Za ljude starije od 60 godina, Amerika je zauzela 10. mesto.

FOX40

COMMENTS

WORDPRESS: 0