American Airlines zabranio sve životinje na svojim letovima osim servisnih pasa

American Airlines zabranio sve životinje na svojim letovima osim servisnih pasa

Ovo predgrađe Čikaga prolašeno je za najskuplje naselje u Ilinoisu
Čikago najavio uvođenje „Vax Pass-a“ za koncerte i druge događaje
Netflix zapošljava i nudi platu do 385.000 dolara. Evo koja pozicija je u pitanju i kako da se prijavite

Avio kompanija American Airlines zabranila je svojim putnicima da putuju sa životinjama koje predstavljaju emocionalnu podršku. Ovaj potez primoraće većinu vlasnika da plaćaju dodatno ako žele da njihovi ljubimci putuju s njima.

Aviokompanija je u utorak rekla da će životinje u kabinu puštati besplatno samo ako su u pitanju obučeni servisni psi. Promena stupa na snagu u ponedeljak, iako putnici koji su već kupili karte mogu da lete sa životinjom koja prati život do 1. februara.

Potez sledi nakon slične odluke kompanije Alaska Airlines i verovatno će ga kopirati drugi prevoznici. Američko Ministarstvo saobraćaja otvorilo je put za suzbijanje životinja pratilaca prošlog meseca.

Iz American Airlines-a saopšteno je da će putnici sa službenim psima morati da popune vladin obrazac koji garantuje za zdravlje, obuku i temperament psa.

Ostale životinje, uključujući pse koji nisu obučeni kao servisni psi, moći će da lete samo u posebnom delu ili u kavezu koja staje ispod sedišta u kabini. U svakom slučaju, American Airlines će naplatiti naknadu za kućne ljubimce u rasponu od 125 do nekoliko stotina dolara.

Prošlog meseca, Ministarstvo saobraćaja donelo je odluku, priklonivši se avio-kompanijama. Rečeno je da prevoznici mogu slobodno zabraniti bilo koju životinju osim pasa koji su formalno obučeni da pomažu ljudima sa fizičkim ili psihološkim invaliditetom.

Izvor: wgvn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0