Amazonova električna vozila za dostavu izlaze na američke drumove

Amazonova električna vozila za dostavu izlaze na američke drumove

Federalni sudija naredio da se okonča program za mlade imigrante
10 mesta na kojima možete ići u branje jagoda u Ilinoisu ovog leta
Amerika danas obeležava “Dan sećanja” – Memorial Day

Amazon je spreman da krene na američke drumove svojim novim Rivian električnim dostavnim kombijima napravljenim po meri.

Izvršni direktor i osnivač Riviana R.J. Očekuje se da će Scaringe i najviši rukovodioci Amazona biti prisutni u četvrtak popodne kako bi otkrili električne kombije na Amazonovoj stanici za dostavu na aveniji South Woodlavn u naselju Pullman na južnoj strani Čikaga, gde će paketi biti utovareni za isporuku do kućnih pragova.

„U 2019. godini, Rivian i Amazon su se posvetili brzom pronalaženju novog tipa vozila za dostavu koje bi rezultiralo značajnim smanjenjem emisije ugljenika“, rekao je Scaringe u saopštenju za javnost. „Zahvaljujući posvećenosti naših timova, napornom radu i saradnji, kao i zajedničkoj posvećenosti da učinimo svet boljim mestom za decu naše dece, ta vizija se sada ostvaruje.

Isporuka električnih kombija, međutim, kasni.

Rani investitor u Rivijanu, Amazon je naručio 100.000 električnih kombija za dostavu od startup proizvođača EV kamiona, koji se bori sa sporijim od očekivanog rasta od pokretanja proizvodnje u septembru iz preuređene Mitsubishi fabrike. Pored komercijalnih kombija, Rivian ima više od 90.000 porudžbina potrošača za svoj R1T pikap i R1S SUV.

Električni kombiji za dostavu biće lansirani u više od deset gradova, uključujući Čikago, Baltimor, Dalas, Kanzas Siti, Nešvil, Feniks i Sent Luis, a „hiljade“ vozila će se do kraja godine pojaviti u više od 100 gradova , rekao je Amazon u četvrtak.

Kombi dolaze u dva modela, EDV 700 i manji EDV 500, i sastavni su deo Amazonovog klimatskog obećanja da će dostići neto nultu emisiju ugljenika do 2040. Predviđa se da će Amazon smanjiti emisije ugljenika za 4 miliona metričkih tona godišnje do 2030. , kada je flota od 100.000 električnih kombi vozila na putu.

Amazon ima 20 centara za robu i 20 isporučnih stanica u Ilinoisu. Stanice za punjenje se instaliraju kako bi se podržalo pokretanje električnih dostavnih vozila, saopštila je kompanija.

U decembru, desetine zaposlenih u dva Amazonova centra u oblasti Čikaga organizovali su protest zahtevajući veće plate i bolje uslove rada, poremetili rad samo nekoliko dana pre Božića.

Iako je Amazon dolazak prvih električnih kombija za isporuku reklamirao kao „veliku prekretnicu“, u Rivianovom uspehu je mnogo više uloženo nego da ispuni svoju narudžbu od 100.000 vozila. Ovaj onlajn maloprodajni gigant poseduje više od 162 miliona akcija Riviana, ili 18 odsto kompanije, prema podnescima Komisije za hartije od vrednosti.

Chicago Tribune

COMMENTS

WORDPRESS: 0