Amazon ulazi na tržište zdravstvene žaštite otvaranjem klinika “One Medical” širom SAD

Amazon ulazi na tržište zdravstvene žaštite otvaranjem klinika “One Medical” širom SAD

Izveštaj o tržištu rada nagoveštava ekonomski oporavak u Americi
Uspešno lansiran “Odisej”, prva misija agencije NASA na Mesec još od 1972. godine
Stanovnici Čikaga u fazi 1B-Plus državnog plana za vakcinaciju sada se mogu vakcinisati u United Centru

Amazon otvara nove lokacije svojih klinika One Medical. Tehnološki gigant ulazi u oblast zdravstvene nege i sada je postao pružaoc primarne zdravstvene zaštite.

One Medical je saopštio ABC News-u da je upravo otvorio dve lokacije u Konektikatu, planira da otvori treću kancelariju u četvrti Kastro u San Francisku i da će otvoriti svoju prvu kancelariju u Milvokiju ovog jeseni.

Tri druge lokacije su najavljene u Konektikatu, ali One Medical je saopštio da se planovi za otvaranje neće objaviti do 2024. godine. Pretplatnici takođe imaju pristup 24/7 putem aplikacije, mogu zakazati istog ili narednog dana posete u kancelariji ili na daljinu i mogu zakazati laboratorijske preglede da se obave na bilo kojoj lokaciji One Medical-a. One Medical takođe navodi da prihvataju većinu boljih osiguravajućih planova, kao i Medicare. Članstvo korisnicima pruža pristup 24/7 virtuelnoj nezi bez dodatnih troškova, dok se posete u kancelariji i na daljinu naplaćuju putem osiguranja kao i kod tipičnih lekarskih ordinacija, izjavio je One Medical za ABC News.

“Mi smo na misiji da znatno olakšamo ljudima da pronađu, izaberu, priušte i angažuju se sa uslugama, proizvodima i stručnjacima koje im trebaju kako bi ostali zdravi, a spajanje sa One Medical-om je veliki korak na tom putovanju”, rekao je Nil Lindzi, viši potpredsednik Amazon Health Services, u saopštenju kada je objavljena akvizicija.

“One Medical je postavio standard za to kakvo bi iskustvo kvalitetne, praktične i pristupačne primarne nege trebalo da bude. Inspirirani smo njihovim pristupom usmerenim na čoveka, tehnološki naprednim pristupom i uzbuđeni da im pomognemo da nastave da rastu i služe većem broju pacijenata”, nastavlja se izjava.

CEO Amazona, Endi Džesi, rekao je tada da bi ovaj koncept mogao značajno promeniti način zakazivanja poseta medicinskim pružaocima u odnosu na tradicionalne metode.

“Ako se prebacimo 10 godina unapred, ljudi neće verovati kako je primarna nega bila organizovana”, rekao je u izjavi. “Decenijama ste zvali svog lekara, zakazali sastanak tri ili četiri nedelje unapred, vozili 15-20 minuta do lekara, parkirali auto, prijavili se i čekali nekoliko minuta u čekaonici, na kraju ste smešteni u preglednu sobu, gde ste čekali još 10-15 minuta pre nego što je lekar ušao, pregledao vas pet do deset minuta i prepisao lekove, a onda ste vozili 20 minuta do apoteke da ih pokupite.”

Ovo nije prvi put da je Amazon ušao u svet zdravstvene nege. 2018. godine, ovaj trgovinski gigant sa sedištem u Sijetlu je najavio da kupuje PillPack, online apoteku koja šalje lekove i medikamente direktno na kućne adrese korisnika, za više od 750 miliona dolara.

Međutim, nije svaki pokušaj Amazona da uđe u oblast zdravstvene nege bio uspešan. Prošle godine, zatvorili su svoju telehealth uslugu Amazon Care, koja je omogućavala virtualne posete kao i kućne posete pacijentima radi testova i vakcinacija.

Amazon nije jedina tehnološka kompanija koja pokušava da osvoji deo tržišta zdravstvene nege. Apple, Google i Microsoft su takođe učinili korake u poslednjim godinama.

Kroz aplikacije i funkcije na iPhone-u i Apple Watch-u, Apple je dominirao na tržištu omogućavajući korisnicima praćenje svog svakodnevnog zdravlja i kondicije, ali se nada proširenju komunikacije podataka između lekara i pacijenata.

ABC

COMMENTS

WORDPRESS: 0