Amazon tvrdi da je 88-godišnji Nacionalni odbor za radne odnose neustavan

Amazon tvrdi da je 88-godišnji Nacionalni odbor za radne odnose neustavan

Zašto je samo 8% novih automobila na tržištu SAD dostupno po ceni manjoj od 30.000 dolara?
Najbogatiji Amerikanci godišnje utaje 175 milijardi dolara poreza
Da li američki građani koji žive u inostranstvu moraju da plaćaju porez? Sve što treba da znate o porezima i propisima

Amazon tvrdi u pravnoj dokumentaciji da je 88-godišnji Nacionalni odbor za radne odnose neustavan, ponavljajući slične argumente koje su ove godine izneli Elon Muskova SpaceX i lanac prodavnica prehrambenih proizvoda Trader Joe’s u sporovima o pravima radnika i organizovanju sindikata.

Amazonove tvrdnje došle su kao odgovor na slučaj pred sudijom koji nadgleda žalbu tužilaca u kojoj se tvrdi da je kompanija nezakonito podelila otkaze radnicima u skladištu u Njujorku koji su pre skoro dve godine glasali za sindikat.

Amazon negira mnoge optužbe i traži da se žalba odbaci. Advokati kompanije idu dalje, tvrdeći da struktura agencije – posebno ograničenja u vezi sa smenom administrativnih sudija i pet članova odbora koje imenuje predsednik – krši razdvajanje vlasti i krši izvršne ovlasti navedene u Ustavu.

Advokati takođe tvrde da postupci NLRB-a uskraćuju kompaniji pravo na suđenje pred porotom i krše njena prava na postupak po zakonu prema Petom amandmanu.

Seth Goldstein, advokat koji zastupa i Amazon Labor Union i grupu radnika Trader Joe’s United, rekao je da je ovaj trend “veoma zastrašujuć”.

“Pošto ne mogu da pobede u uspešnom organizovanju sindikata, sada žele samo da unište ceo proces,” rekao je.

abcnews.go.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0