Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege

Amazon pokrenuo novu “Clinic” uslugu – Proboj na tržište virtuelne nege

10 gradova u kojima je renta jeftinija od kupovine nekretnine
TOP 10 najskupljih “ZIP brojeva” u Americi u 2022.godini
Stanovnici Čikaga će moći da dobiju nadoknadu za kupovinu sigurnosnih kamera u okviru novog programa

Amazon je u utorak pokrenuo novu uslugu virtuelne nege pod nazivom Amazon Clinic, koja nudi tretman sa nekoliko klikova i trošak iz džepa koji je jednak standardnoj participaciji, za uobičajena medicinska stanja.

Illustration of a stethoscope made from Amazon's logo.

Zašto je to važno: Ovaj potez učvršćuje nameru Amazona da da bude glavni igrač u oblasti zdravstvene zaštite vođene potrošačima, izgrađujući usluge i mogućnosti oko svojih drugih ponuda poput Amazon Pharmacy i njihove nedavne kupovine OneMedical-a.

Da, ali: Dolazi odmah nakon najave Amazon-a da će zatvoriti Amazon Care ranije ove godine, uglavnom nakon što usluga virtuelne nege i telezdravstva nije uspela da zavlada velikim poslovnim klijentima, prema Fierce Healthcare-u.

Sada, Amazon klinika cilja direktno na potrošače, neisključivo sklapajući ugovore sa virtuelnim provajderima Steady MD i HealthTap kako bi ponudila usluge u 32 države na samom početku.

Kupci mogu da biraju kog virtuelnog zdravstvenog radnika žele da koriste i vide koliko će to koštati pre nego što započnu konsultacije. Usluga još uvek ne prihvata osiguranje.

Intriga: Amazon klinika bi mogla da bude način za pružaoce usluga da prodru na tržište virtuelne nege bez potrebe da kreiraju svoja „digitalna ulazna vrata“, rekao je Nathan Ray, partner u West Monroe-u, za Axios.

Specifičnosti o tome kako se Amazon klinika direktno povezuje sa klinikama OneMedical kompanije verovatno se još uvek razrađuju, rekao je Ray. Nova linija usluga pojašnjava jedan od ciljeva kompanije: „Jasno je da žele podatke o pacijentima“, rekao je Ray.

Budite pametni: Nisu sve dobre vesti za Amazon, koji planira da otpusti oko 10.000 radnika, objavio je ove nedelje New York Times.

 

Izvor: Axios.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0