Amazon i Google obustavljaju zahteve za Zelenu kartu: Evo šta to znači za zaposlene

Amazon i Google obustavljaju zahteve za Zelenu kartu: Evo šta to znači za zaposlene

Novi zakoni u Illinoisu koji stupaju na snagu 1. jula
Da li će vam Walmart naplatiti ovu uslugu 98 dolara? Evo konačnog odgovora
Luksuzni odmor po najnižim cenama : Najboljih pet destinacije za putnike iz Amerike

Amazon i Google su obustavili podnošenje zahteva za zelene karte za imigrante u Sjedinjenim Američkim Državama za 2024. godinu, potez koji je izazvan nedavnim otpuštanjima u tehnološkoj industriji, uključujući one u Microsoftu.

Pojačana konkurencija čini uslove sve izazovnijim za strane radnike, izveštava Daily Guardian.

PERM, koji sprovodi Ministarstvo rada Sjedinjenih Američkih Država, je postupak koji ima za cilj da osigura trajnu radnu dozvolu. Njegov osnovni cilj je zaštita radnih prilika, plata i uslova rada za američke radnike dok se strancima omogućava ulazak. Često, PERM služi kao početna faza u procesu dobijanja zelene karte.

Amazon je ranije ove godine napravio internu objavu u kojoj je saopštio svoju odluku da obustavi sve PERM prijave do 2025. godine zbog operativnih ograničenja. Google je takođe suspendovao svoje PERM aplikacije u januaru 2023, što se poklopilo sa otpuštanjem 12.000 zaposlenih. Zaposlenima je rečeno da se PERM proces neće nastaviti do prvog kvartala 2025. godine.

“Ako su tehnološke kompanije nedavno otpustile radnike, takođe moraju da ih obaveste o novim pozicijama koje možda idu stranim radnicima. Ako neki od ovih ljudi kažu ‘da, zainteresovan sam’, onda nemate sreće sa aplikacijom za zelenu kartu”, dodala je, prema Daily Guardian-u.

economictimes.indiatimes.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0