Air Serbia razmatra jednu ili dve nove destinacije u Americi

Air Serbia razmatra jednu ili dve nove destinacije u Americi

Saint Patrick’s Day – Evo gde možete imate najbolji pogled na farbanje reke Čikago
15 najboljih mesta Amerike u kojima možete živeti i dočekati penziju
Virtuelni “part-time” posao na kome možete zaraditi do $100 na sat

Generalni direktor Air Serbia, Jiri Marek, izjavio je da avioprevoznik razmatra uvođenje jedne ili dve destinacije u Sjedinjenim Američkim Državama. Već je široko poznato, i potvrđeno, da će sledeća destinacija ove aviokompanije u Americi biti Majami, koji se očekuje da započne sa radom negde sledeće godine, međutim, ovo je prvi put da se pominje četvrta tačka. Prema rečima generalnog direktora, u izjavi za “Aviation Week”, dve destinacije koje se procenjuju imaju jaku srpsku dijasporu. Na osnovu indirektnog saobraćaja iz Beograda, najprometnije nepostojeće rute u Sjedinjenim Državama su Los Anđeles, Majami, Vašington DC, Boston i San Francisko.

Air Serbia trenutno opslužuje Njujork i Čikago u Americi, međutim tokom zimskih meseci slabije se letelo u Čikago.

Srpski avioprevoznik prevezao je preko 40.000 putnika na svojoj liniji za Čikago tokom prve godine rada.

S druge strane, aviokompanija je prevezla rekordan broj putnika na svojoj ruti za Njujork u 2023. godini, dočekavši 87.723 putnika, što je poboljšanje od 18,2% u odnosu na prethodnu godinu, uprkos pokretanju linije za Čikago. Air Serbia je izjavila da će biti jedna od prvih aviokompanija koja će se preseliti u novi Terminal One na JFK aerodromu 2026. godine.

Air Serbia je prošle godine potpisala partnerski sporazum o zajedničkom sporazumu sa kompanijom jetBlue, sa Njujorkom JFK i Bostonom kao svoje dve najveće baze. Air Serbia planira da ove godine primi dva aviona Airbus A330-200, udvostručujući veličinu svoje flote za duge letove. Uprkos interesovanju za dalji rast operacija u Americi, aviokompanija je izjavila da je proširenje u Kini i dalje prioritet, sa planiranim letovima za Šangaj i Guangdžou ove godine. 

exyuaviation

COMMENTS

WORDPRESS: 0