Air Serbia otkazuje letove zbog „velikog broja nepovoljnih faktora“. Otkazan svaki sedmi let

Air Serbia otkazuje letove zbog „velikog broja nepovoljnih faktora“. Otkazan svaki sedmi let

Najniži broj obolelih u Ilinoisu u poslednjih 30 dana
Amerika: Više od pola miliona novih radnih mesta u maju, problem nedostatak radne snage
Koji je najzabavniji grad u Americi ? Ne, to nije Čikago!

Nacionalni avio-prevoznik Air Serbia stvorio je veliku zabunu među mnogim putnicima koji su se oglasili na društvenim mrežama pošto je kompanija bila primorana iz niza nepovoljnih razloga da otkaže jedan broj letova. Do ovog preokreta dolazi posle velikog broja pozitivnih vesti koje smo čuli iz Air Serbije proteklih meseci, uključujući veliki broj novih linija, rekordni broj putnika i profitabilni prvi kvartal (što je u komercijalnoj avijaciji neubičajeno).

Stručnjak za civilno vazduhoplovstvo Alen Šćuric rekao je u Novom danu, komentarišući otkazivanja letova Er Srbije, da “ako sada imaju takvih problema, svi se bojimo šta će biti u julu, kada se frekvencija povećava i problemi na aerodromima su još veći zbog više prometa”.

Šćuric je rekao da je Er Srbija otkazala 11 letova, što je 14,3 odsto svih letova.

Najviše na udaru trenutno je kontakt centar Air Serbije – što se i moglo očekivati jer mnogi pokušavaju da saznaju šta se dešava sa njihovim letovima. A dok putnici pokušavaju da dobiju informacije, Air Serbia je saopštila i da uvodi novu sezonsku liniju za Ohrid. U okviru svoje velike ekspanzije Air Serbia je otvorila i novi kontakt centar u Nišu u aprilu gde radi 60 zaposlenih.

Očekuje se da će, između ostalog, u narednom periodu avio-kompanija morati da šalje drugačije letelice od planiranih na određene destinacije jer će slati one avione koji su slobodni pošto je tražnja za iznajmljivanjem aviona u celoj industriji velika. Tako su i neke druge avio-kompanije otkazale niz letova još krajem prvog kvartala – ali dok su drugi otkazivali unapred, Air Serbia je nastavila da najavljuje nove letove zbog velike tražnje. A onda smo došli do iznenadne optimizacije reda letenja 18. juna.

Pošto je u nedelju otkazano sedam odlaznih i pet dolaznih letova, trend se nastavio i u ponedeljak. Tako su do objavljivanja ovog teksta podaci sajta Flightradar24 pokazivali da su otkazani letovi iz Beograda za Sofiju, Tiranu, Tel Aviv, Bukurešt, Cirih, Budimpeštu, Milano i Prag. Ukupno će 77 letova Air Serbije poleteti u ponedeljak iz Beograda.

Prema obaveštenju kompanije Air Serbia, putnici su o promenama obavešteni mejlom, SMS-om ili preko agenata, ali se ne navodi informacija koliko su im pre samog putovanja te informacije stigle, a čini se da su ih mnogi dobili tek na aerodromu.

Osim toga, objave na Twitteru ukazuju na to da putnici nisu bili u mogućnosti da stupe u kontakt sa kompanijom kako bi rešili status svog leta ili čak dobili podršku u smislu noćenja, hrane ili pića, što je praksa pri kašnjenju letova.

Bloomberg Adria

COMMENTS

WORDPRESS: 0