Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Čikago među gradovima sa najnižim troškovima kupovine nekretnina u SAD
8 problema koje možete očekivati prilikom kupovine vašeg novog doma
IRS – Poreska uprava zapošljava 10.000 ljudi. Evo kako da aplicirate

Air Srbija se sa rezultatom od 67 odsto nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka.

Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao “Kapija Amerike” jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM, podaci su Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Edžipt er, a na trećem mestu Azijana, navodi se u saopštenju Air Srbije.

“Prema podacima njujorškog aerodroma, nalazimo se na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska,” izjavio je regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Er Srbija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom. U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine. Uz planirane dodatne letove, nacionalna avio-kompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do Njujorka saobraćati i do četiri puta nedeljno.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Er Srbija je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: B92.net

COMMENTS

WORDPRESS: 0