Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Air Serbia od decembra uvodi dodatne letove do Njujorka

Žena za pomoc u vrtiću
Više od milion korisnika Fejsbuka iz Ilinoisa dobiće i drugi ček od grupne tužbe
Sledeće nedelje u Čikagu temperature do 25 stepeni

Air Srbija se sa rezultatom od 67 odsto nalazi na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka.

Na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, poznatog i kao “Kapija Amerike” jer predstavlja glavni ulaz u zemlju za internacionalne posetioce, srpski nacionalni avio-prevoznik deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM, podaci su Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine.

Na drugom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika nalaze se kompanije Etihad i Edžipt er, a na trećem mestu Azijana, navodi se u saopštenju Air Srbije.

“Prema podacima njujorškog aerodroma, nalazimo se na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska,” izjavio je regionalni direktor Er Srbije za Severnu i Južnu Ameriku Džordž Petković.

Er Srbija do Njujorka trenutno leti dva puta nedeljno, četvrtkom i subotom. U planu je da se u periodu od 14. decembra do 4. januara obavlja dodatni let ponedeljkom, dok će se dodatni letovi petkom obaviti 18. decembra i 1. januara 2021. godine. Uz planirane dodatne letove, nacionalna avio-kompanija će u periodu oko božićnih i novogodišnjih praznika do Njujorka saobraćati i do četiri puta nedeljno.

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna do 28. oktobra, Er Srbija je obavila 71 let za Njujork i prevezla 26.121 putnika. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: B92.net

COMMENTS

WORDPRESS: 0