7 urbanih legendi Čikaga koje nikad nećete zaboraviti

7 urbanih legendi Čikaga koje nikad nećete zaboraviti

Jokić se vraća u Ameriku
Čikago ponovo izabran za najbolji veliki grad u Americi
Dolar nastavlja da jača. Najveći rast od februara

Stari grad poznat po svom kriminalu, Čikago je prepun urbanih legendi. Razgovarajte sa lokalnim stanovništvom dovoljno dugo i priče o ovim čudnim pojavama će se verovatno pojaviti. Ipak, budite upozoreni, ove jezive glasine nisu za one sa slabim srcem.

Nerazjašnjena ubistva, uznemirujući klovnovi i još mnogo toga čine Čikago jednim od najstrašnijih mesta u državi. Ako vas ne muče noćne more, samo napred i nastavite da čitate…

#1 Ukleta Hall kuća

Priča se da je dobrotvorna dama kuće iz 1890tih, Jane Addams Hull, uzela dete koje je bilo ostavljeno do strane svoje majke. Mnogi su verovali da je dete Satanino, ali se Hall-ova brinula o njemu na tavanu dok nije preminulo. Posetioci su prijavili da su viđali lice đavola u kući, koja je sada muzej.

#2 Ukleta Mary

Sa reputacijom da je poginula u saobraćajnoj nesreći sa svojim dečkom 1934.godine, Mary je mlada, plavokosa i plavooka devojka koja od muškaraca traži prevoz do kuće. Kada se zaustave u Aveniji Archer blizu groblja Vaskrsenja, ona nestaje.

#3 Klovn Homey

Ovo je jedna od bezvremenih urganih legendi grada. 1991.godine, decu je u kombije namamio muškarac prerušen u klovna. Iako je čikaška policijska uprava ispitala stvar i zaključila da ovo nije ništa drugo nego legenda, meštani i dalje veruju da ovaj čovek luta gradom vrebajući decu.

#4 Put nemačke crkve

1956.godine, dve mlade sestre starosti 13 i 15 godina su pronađene mrtve na strani ovog puta nakon što su krenule kući nakon bioskopa. Meštani veruju da njihovi duhovi i dalje opsedaju ulicu – pokušavajući da se vrate kući.

#5 Kuća Tillie Klimek

Mnogi ne znaju za čikaškog serijskog ubicu koji je ubio sva tri svoja muža. Muškarci bi se misteriozno razboleli i ubrzo potom umrli. Prijavljeno je da se za svog poslednjeg muža, čak i kada se osećao bolje, žena hvalila dobrim dogovorom koji je postigla za kupovinu njegovog kovčega. Klimek-ova je osuđena za svoje zločine, a njena kuća i danas stoji. Meštani kažu da se osećaju čudno kada su u blizini zgrade.

#6 Opsednuće Teresite

Mlada žena je pronađena sa nožem u grudima u zapaljenom stanu u Lincoln parku 1977.godine. legenda kaže da je žena udata za kolegu premnule žene pala u trans i kanalisala Basu, otkrivajući svog ubicu i otkrivajući ukradeni nakit.

#7 Tela ispod Lincoln Parka

Ono što je ranije bilo groblje postalo je javni park 1860.godine. Pošto su mnogi grobovi bili neobeleženi, nisu svi ni iskopani, pa je ostalo mnogo parcela koje je trebalo izgraditi na vrhu. Kada je izgrađen Muzej istorije Čikaga, kopanjem temelja otkrivene su gomile kostiju.

 

Izvor: Onlyinyourstate.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0