7 stvari zbog kojih bi trebalo da angažujete imigracionog advokata

7 stvari zbog kojih bi trebalo da angažujete imigracionog advokata

Šta da uradite ako imigracioni agenti zatraže vaše elektronske uređaje na ulasku u SAD?
USCIS drastično povećao naknade za niz imigracionih aplikacija
USCIS je objavio nova izdanja obrazaca za azil i radnu dozvolu. Evo do kada možete koristiti stare

Kao što će vam reći svako ko je prošao kroz ovaj proces, snalaženje u bilo kojoj oblasti imigracionog zakona nije poduhvat kroz koji biste želeli da prođete sami. Postoji opsežan proces papirologije koji ide zajedno uz proces imigracije sa kojom bi se teško izborili čak i rođeni stanovnici Sjedinjenih Država, u odnosu na imigrante iz drugih zemalja kojima engleski jezik nije maternji.
Istina o američkoj imigraciji je da mnogim potencijalnim migrantima nije jasno šta se sve od njih zahteva tokom procesa, a ovaj nedostatak informacija postaje prepreka za ulazak u zemlju i legalni boravak u njoj. Ne dopustite da loša ili nedovoljna pravna zastupljenost bude razlog za iseljenje vas i vaših najmilijih iz svojih domova. Evo 7 načina na koje možete imati koristi od angažovanja imigracionog advokata koji će vas zastupati u ovom složenom pravnom sistemu:

Dobar imigracioni advokat izbegava greške

Podnošenje ispravne dokumentacije važan je deo procesa sticanaj vize, dobijanja željenog boravka u Sjedinjenim Državama i finalizacije vašeg braka sa imigrantom, između ostalih postupaka. Ovi papiri su obično obimni i složeni, a bez pomoći stručnjaka postoji puno prilika za greške koje trajno mogu diskreditovati vašu prijavu.
Iskusni imigracioni advokat vas može provesti kroz ispravne korake za podnošenje zahteva za radne dozvole, bračne dozvole i državljanstvo, ne dopuštajući greške koje vam smanjuju šanse da ove najbitnije dokumente odobre odgovarajuće institucije.

Poseduju neophodno iskustvo

Jedna od najvažnijih pogodnosti koju zapošljavanje imigracionog advokata može ponuditi jeste manje opipljiva od ostalih. Pomoć stručnjaka koji ima iskustva u ostvarenju snova imigranata ne može se potceniti.
Neprocenjivo je zaposliti nekoga ko je slične slučajeve ranije rešavao u mnogo većem broju. Jedno je razumeti zakon; drugo je razumevanje kako pronaći uspeh za svoje klijente.

Advokati mogu upravljati dozvolama i propisima

Dobar imigracioni advokat je stručnjak za sve proceduralne manevre koji su neophodni da biste stigli tamo gde želite. Bilo da se radi o pribavljanju radne dozvole u Sjedinjenim Državama, sticanju stalnog boravka ili punog američkog državljanstva, stručni imigracioni advokat je pravi stručnjak za ono što vam je potrebno kako biste stvarili svoje ciljeve.
Postoji mogućnost da ćete proći sami kroz čitav proces, ali takođe postoji velika šansa da vam nešto nedostaje u raznim prijavama što ih dalje povezuje u složen regulatorni sistem ili dovodi do njihovog odbijanja. Zašto svoju budućnost staviti na kocku?

Mogu vam objasniti vaše opcije

Bez obzira u kojoj ste poziciji, imate mogućnosti. Vaš stručni imigracioni advokat može pred vas postaviti različite opcije, pazeći da razumete puni opseg vaših okolnosti. Bez obzira da li se suočavate sa deportacijom ili nečim drugim, vaša situacija je verovatno vrlo osetljiva i hitna. Nije li važno da razumete one opcije koje možete preduzeti da biste krenuli napred?

lawyer in office. Counseling and giving advice about legal legislation in courtroom to help customer, tribunal and justice concept.

Advokat vas može savetovati i kao zakonitog stanovnika

Čak i nakon dobijanja radne vize ili stalnog boravka u SAD-u, imigranti i dalje imaju posebne zakone koji se odnose samo na njih. Ako se ne pridržavate ovih zakona tokom svog boravka u zemlji, mogli biste biti deportovani pre isteka vize ili nakon sticanja statusa stalnog boravka. Kvalifikovani imigracioni pravnik vam može pomoći da razumete ove zakone kako ne biste ugrozili svoj status imigranta sa prebivalištem u Sjedinjenim Državama.

Advokat vam može pomoći da nađete posao

Doseljenici teže pokušavaju da pronađu legačno zaposlenje od prosečnog Amerikanca, a kamoli posao koji zarađuje konkurentnu platu.
Advokat vam može pomoći u procesu prijavljivanja za posao, interakcije sa osobljem za ljudske odnose i traženja mogućnosti zaposlenja. Kao imigrant, verovatno niste upoznati sa svim mogućnostima koji su dostupni Amerikancima; na vašu sreću, vaš advokat verovatno jeste ili vas, u najmanju ruku, može usmeriti ka određenim opcijama zapošljavanja.

Dobar imigracioni advokat vas može usmeravati na putu ka državljanstvu

Većina imigranata radi na tome da postigne Američki san – američkom državljanstvu. Stručni advokat je pretvorio ovaj san u stvarnost za hiljade imigranata, završavajući svoje putovanje ka tome da postanu američki državljani.
Advokat ima duboko znanje o ’nacrtu’ državljanstva i može vam pružiti smernice tokom svakog zbunjujućeg i složenog koraka na polju imigracionog zakona.
Nijedan postupak imigracije nije lak, a većinu vremena treba preduzeti mnogo koraka i podneti papire. Mogli biste se osećati kao da je sve to previše za vas, posebno ako engleski jezik nije vaš maternji. Bez obzira šta pokušavate da postignete, kvalifikovani imigracioni pravnik vas može voditi kroz ovaj komplikovani proces, korak po korak.

Izvor: Lawfirms 

COMMENTS

WORDPRESS: 0