7 stvari po kojima je Amerika poznata

7 stvari po kojima je Amerika poznata

USCIS – Veći broj imigranata moći će do druge zelene karte bez intervjua
Može li dete imigranta bez dokumenata postati državljanin Sjedinjenih Država? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Otpušteni radnici Twittera i Facebooka mogli bi izgubiti pravo da ostanu u Americi

Sjedinjene Države su verovatno najpoznatija država na svetu. Znamo i učimo toliko o Americi iz gledanja filmova i televizijskih emisija, muzičkih spotova da ne možemo zanemariti to koliko je doprinela popularnoj kulturi. Dakle, bilo da planirate posetu ili samo želite da saznate više, evo nekoliko stvari po kojima su poznate Sjedinjene Države.

#1 Zvezde i pruge (The Stars and stripes)

things USA famous for the American Flag

Amerikanci vole da pokazuju svoju ljubav prema svojoj državi. Američka zastava mora da je najprepoznatljivija na svetu, a u Americi ćete je videti svuda: u baštama ljudi, nalepnicama koje stoje na braniku, na odeći, prozorima pa čak i na Mesecu. Zastava nosi nadimak „The Stars and Stripes“ (Zvezde i pruge), „The Star Sprangled Banner“ (Barjak sa zvezdama) i „Old Glory“ (Stara slava).

#2 McDonald’s

things USA famous for McDonald's

U dobru i zlu, Amerika je poznata po jednom – brzoj hrani. Jedna od najpoznatijih američkih kompanija brze hrane je McDonald’s. Ko nije jeo hamburger i pomfrit iz njegovih ’zlatnih lukova’? McDonald’s je osnovan 1940.godine i danas lanac brze hrane možete pronaći u 100 država širom sveta.

#3 Njujork

things USA famous for New York

Čak i ako nikada niste bili u Njujorku, kladim se da se osećate kao da jeste, zahvaljujući njegovoj glavnoj ulozi u hiljadama TV emisija, filmova i muzičkih spotova. Gde god da odete u Njujorku, osećate se kao da ste na setu za film. Ima toliko stvari po kojima je Njujork poznat po, na primer, Kipu slobode, Times Square-u, Central Park-u, Grand Central Terminal-u, Emipre State Building-u i, naravno, tim legendardnim žutim taksijima.

#4 NASA

NASA

NASA je skraćenica od Nacionalna uprava za aeronautiku i svemir (National Aeronautics and Space Administration). To je svetski poznata svemirska agenciaj i zadužena je za civilni svemirski program, aeronautiku i svemirska istraživanja. Preko NASA-e, mnogi američki astronauti su napravili ogroman skok za čovečanstvo. NASA-ini najpoznatiji astronauti su Neil Armstrong i Alan Shepard, posada Apola 13 i Sally Ride, da spomenemo samo neke. NASA je postavila prvog čoveka na Mesec i možete da gledate lansiranje raketa na NASA-inim lansirnim platformama u vazdušnoj stanici Cape Canaveral Air Force ili svemirskom centru Kennedy.

#5 Holivud

things USA famous for Hollywood

Amerika je poznata po svojoj filmskoj industriji. Američka filmska industrija je najstarija na svetu i najveća po prihodima. Postoji jedno mesto u Sjedinjenim Državama koje je sinonim za američku filmsku industriju. To mesto je Holivud u LA, Kalifornija. Tinsletown, kako ga još nazivaju, je svetska prestonica šou-biznisa i dom mnogih poznatih televizija, filmskih studija i diskografkih kompanija. Možete da obiđete ova mesta kada posetite. Još jedna atrakcija koju morate videti je holivudska prijava na Hollywood Hills-u.

Zabavna činjenica: Originalni znak je postavljen 1923.godine i glasio je „Hollywoodland“.

#6 Disney

Disney

Od emotivnih filmova i crtanih filmova našeg detinjstva do epskih tematskih parkova širom sveta, Disney donosi sreću deci i odraslima od 1937.godine. Walt Disney je rođen u Čikagu i dao nam je toliko divnih crtanih filmova, na primer, Mickey Mouse i Donald Duck. Dao nam je i zabavni park Disneyland u Anhajmu, Los Anđeles, koji je prvi put otvoren 1955.godine.

#7 Veliki Kanjon (The Grand Canyon)

things USA famous for The Grand Canyon

Sjedinjene Države imaju neverovatne pejzaže koji oduzimaju dah. Možda najpoznatiji pejzaž jeste The Grand Canyon u Arizoni. Formiranje Velikog kanjona je počelo pre više od 6 miliona godina kroz proces geološke aktivnosti i erozije reke Kolorado. Danas je to drugi najposećeniji nacionalni park u Sjedinjenim Državama. Procenjuje se da je u Velikom kanjonu skriveno preko 1.000 pećina, ali samo jedna Pećina kupola (The Cave of the Domes) je otvorena za javnost.

 

Izvor: Bigseventravel.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0