7 najboljih američkih univerziteta za međunarodne studente

7 najboljih američkih univerziteta za međunarodne studente

Čikago: Peta najtoplija zima ikada zabeležena, evo šta nas dalje očekuje
Iznenađenje na početku godine: Potrošačke cene u decembru porasle za 3.4%
Privatne detektivske usluge: Mandic Investigation Agency

Lista najbolje ocenjenih škola u Sjedinjenim Državama sa različitim kampusima, programskim opcijama i snažnom podrškom zajednice za međunarodne studente

Sjedinjene Države su dugo bile popularan izbog za međunarodne studente koji traže visoko obrazovanje i mogućnosti zapošljavanja. Sa preko 5.000 koledža i univerziteta u Sjedinjenim Državama koje možete izabrati, može biti teško suziti koje škole mogu biti najbolje za vas i koje su opremljene da odgovore na specifične izazove i potrebe međunarodnih studenata.

Iako je izbor univerziteta ili koledža lična odluka, postoje uobičajena pitanja koja svaki međunarodni student može razmotriti pre nego što stekne diplomu. Da li ova škola nudi moj željeni smer ili program? Da li ću se osećati prijatno u kampusu? Koliko će koštati moj program i koje će biti opcije za karijeru nakon diplomiranja?

Da bismo vam pomogli u pretrazi, zaokružili smo listu nekih najbolje ocenjenih škola u Sjedinjenim Državama za međunarodne studente, na osnovu dostupnosti programa, raznolikosti studentskog tela i još mnogo toga:

#1 Northeastern University

Univerzitet Northeastern, u Bostonu, Masačusets, je popularan izbor za međunarodne studente zainteresovane za različite programe i puteve karijere. Broj trenutnih međunarodnih studenata upisanih u školu je obično snažan pokazatelj resursa dostupnih takvim učenicima, a Northeastern nije izuzetak. 20,5% studentskog tela Northeastern-a  čine međunarodni studenti, a 2021.godine univerzitet je primio studente iz 148 različitih zemalja.

Smešten u istorijskom gradu u Novoj Engleskoj, Northeastern je poznat po tome što diplomce priprema za uspeh. Univerzitet ima obije mogućnosti za stažiranje, snažnu mrežu postdiplomskih studija i renomirane programe iz biznisa, marketinga i inženjeringa. Međunarodni studenti takođe dobijaju personalizovanu podršku od fakulteta Northeastern-a, kada je u pitanju akademsko savetovanje, razvoj karijere, finansijske usluge i još mnogo toga.

#2 New York University (NYU)

Jedna od najpoznatijih univerziteta u državi, NYU se nalazi u srcu Njujorka. Osim što se nalazi u glavnoj metropolitanskoj oblasti, NYU ima mnogo toga da ponudi međunarodnim studentima koji traže najbolje obrazovanje. NYU je dom najvećeg broja međunarodnih studenata u Sjedinjenim Državama, a fakultet rdovno održava programe i događaje koji pomažu međunarodnim studentima da se priviknu na život u Sjedinjenim Državama i izgrade snažnu zajednicu u kampusu i šire. Da bi se dodatno olakšala tranzicija, NYU nudi imigracionu pomoć za one koji traže studentske vize, a određeni imigranti takođe mogu imati pravo na stipendije i finansijsku pomoć.

U gradu prepunom umetnosti, kulture i biznisa, NYU takođe ima opsežnu listu od preko 400 akademskih programa koje studenti mogu da biraju.

#3 Arizona State University (ASU)

Državni univerzitet u Arizoni (ASU) je javni univerzitet koji ima jedan od najvećih brojeva međunarodnih studenata u Sjedinjenim Državama. ASU je poznat po visoko ocenjenom istraživačkom objektu, a čak je i od strane US News & World Report-a prepoznat kao najinovativnija škola u državi.

ASU neguje prijatno okruženje za studente iz različitih sredina i nudi visoku stopu prihvatanja od 88,4% za međunarodne studente koji su zainteresovani za jedan od svojih 85 akademskih programa. Potencijalni međunarodni studenti mogu pronaći informacije o prijemu, imigracionu podršku i usluge zajednice na sajtu ASU, klikom OVDE.

#4 University of Illinois

Prošle godine, Univerzitet Ilinoisa je primio preko 10.000 međunarodnih studenata u svoje različite kampuse širom države. Školski kampus u Čikagu (UIC) je rangiran među vodećim univerzitetima u Sjedinjenim Državama i može ponuditi međunarodnim studentima više od 80 dodiplomskih i 100 diplomskih programa po izboru. UIC-ov inženjerski program je posebno poznat širom Sjedinjenih Država i popularan je izbor za međunarodne studente koji žele da steknu neprocenjivo profesionalno iskustvo, čak i pre nego što uđu u proces radne snage. Program nudi studentima zagarantovane plaćene prakse i pruža snažnu osnovu za one koji žele da započnu svoju karijeru u Sjedinjenim Državama nakon diplomiranja.

#5 Rice University

Rice Univerzitet je privatna istraživačka institucija u Hjustonu, Teksas, koja može da ponudi međunarodnim studentima „praktičniji“ pristup obrazovanju. Rice-ov odnos studenata i fakulteta je 6:1, što osigurava da će međunarodni studenti dobiti personalizovanu podršku i smernice koje su im potrebne. Rice se ponosi održavanjem raznolikog kampusa, a od 2021.godine međunarodni studenti čine oko četvrtinu školske populacije. Proslavljena po svojim programima primenjenih nauka, Rice je snažan izbor za sve međunarodne studente koji traže manje univerzitetsko okruženje za svoje studije.

#6 Ivy League Schools

Bezgranična greška je ne pomenuti prestižnu Ivy League i njenih osam svetski poznatih institucija koje svake godine privlače desetine hiljada studenata iz celog sveta. Mnoge škole Ivy League pružaju posebne programe kako bi pomogli svojim međunarodnim studentima da se prilagode životu u Sjedinjenim Državama i aktivno jačaju svoje alumni mreže.

Prinston, Jejl i Harvard su takođe jedni od jedinih univerziteta u naciji koji nude politiku finansijske pomoći za slepe studente ili studente za posebnim potrebama. Ovo može pomoći da se olakša finansijski teret skupih programa, pošto je pomoć za školarinu često teško ozbezbediti za međunarodne studente.

#7 University of California (UC) Schools

Kalifornija se može pohvaliti sa nekoliko najbolje ocenjenih javnih škola u Sjedinjenim Državama, a raznoliki kampusi i dobro finansirani programi u državi su popularan izbor za mnoge međunarodne studente svake godine. UC, Los Angeles, UC San Diego, UC, Berkeley imaju neke od najvećih međunarodnih studentskih populacija u naciji, sa željenim akademskim mogućnostima i raznolikim zajednicama u kojima međunarodni studenti mogu da napreduju. UC, San Diego ima snažne medicinske i inženjerske programe za studente zainteresovane za te oblasti, dok UC, Berkeley nudi neke od najboljih humanističkih programa, programa liberalnih umetnosti i mnogih drugih koje Sjedinjene Države mogu da ponude.

 

Izvor: Boundless.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0