7 gradova s najviše nelegalnih imigranata u Americi

7 gradova s najviše nelegalnih imigranata u Americi

8 vodenih parkova u Ilinoisu koje treba posetiti ovog leta
Evo kada možete očekivati treći stimulusni ček od 1400 dolara
FED povećao kamatne stope za 0.75. Sada su na najvišem nivou od 2008. godine

Ovaj članak istražuje sedam gradova sa najviše nelegalnih imigranata u Americi.

7. Čikago
Broj nelegalnih imigranata: 400.000

Predgrađa izražavaju svoje protivljenje usred talasa nelegalnih dolazaka u 2024. godini, što vršilac dužnosti komesara Carine i zaštite granica SAD-a opisuje kao „bez presedana“, sa više od 10.000 ilegalnih ulazaka na nekoliko dana prošlog meseca. Demokratski gradonačelnici velikih gradova, poput Erika Adamsa iz Njujorka i Brandona Džonsona iz Čikaga, traže pomoć od Bajdenove administracije u upravljanju rastućim prilivom.

6. Hjuston
Broj nelegalnih imigranata: 413.316

Oko 413.316 imigranata u Hjustonu smatra se da su bez dokumenata. Od tog broja, 196.000 imigranata ispunjava uslove za program Odložene akcije za dolaske iz detinjstva (DACA) ili za program Odložene akcije za roditelje Amerikanaca i zakonitih stalnih stanovnika (DAPA), što im omogućava da dobiju pravnu radnu dozvolu i boravak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zbog čega glavni grad Amerike, Vašington DC nije saveza država? chicago glasnik

5. Vašington
Broj nelegalnih imigranata: 425.000

Nakon nedavnog pada dolazaka, projekcije ukazuju na to da će ilegalni prelazi granice premašiti 10.000 dnevno u 2023. godini, nakon odluke Bajdenove administracije da ukine politiku Titula 42 koja je bila povezana sa pandemijom. Pored toga, migranti koji traže pomoć dolaze do Distrikta nezavisno automobilom, avionom ili autobusima nakon što su se suočili sa izazovima u pronalaženju stabilnosti u drugim američkim gradovima.

4. Dalas
Broj nelegalnih imigranata: 475.000

Svakodnevni život nedokumentovanih imigranata u Dalasu predstavlja značajne izazove. Ove osobe često preduzimaju opasne prelaze granice i izbegavaju granične patrole u svojim matičnim zemljama kako bi pobegle od siromaštva i teških uslova života. Njihova migracija u Americi je vođena nadom za bolju budućnost i šansom da se oslobode siromašnih okolnosti.

3. Majami
Broj nelegalnih imigranata: 626.596

U Majamiju je jedno od prvih hapšenja izvedenih prema strožem zakonu Floride SB 1718, koji se smatra jednim od najstrožih državnih zakona u vezi sa migrantima, uključivalo državljanina Meksika koji je priveden zbog vožnje bez američke dokumentacije i prevoza nedokumentovanih osoba krajem 2023. godine.

los angeles chicago glasnik

2. Los Anđeles
Broj nelegalnih imigranata: 925.000

Prema izveštajima, osobe koje ulaze u Los Anđeles bez pravne dokumentacije dolaze iz Meksika, El Salvadora, Hondurasa i Venecuele. Institut za migracionu politiku je procenio da je 2019. godine u okrugu Los Anđeles živelo približno 951.000 nedokumentovanih imigranata, što čini skoro 10% ukupne populacije okruga i predstavlja najveću koncentraciju migranata u bilo kom okrugu u Americi.

1. Njujork
Broj nelegalnih imigranata: 1.100,000

U 2024. godini, Njujork se očekuje da primi preko 100,000 novih tražilaca azila. Mnogi od ovih novopridošlih su se već integrisali u neformalnu ekonomiju u Njujorku, postavši deo postojeće grupe nedokumentovanih radnika koji su podložni deportaciji i eksploataciji. Prema izveštajima, nelegalni imigranti u državi Njujork su doprineli sa 3 milijarde dolara u porezima.

insider monkey

COMMENTS

WORDPRESS: 0