5  Stvari koje mozda niste znali o plažama u Čikagu!

5 Stvari koje mozda niste znali o plažama u Čikagu!

Zašto veliki broj Amerikanaca nema veš mašine u svojim domovima?
Bazeni u Čikagu se neće otvoriti do 5. jula zbog nedostatka spasilaca
Bez naknada i sa visokom kamatom: Apple predstavio novi štedni račun za svoje korisnike

Plaže u Čikagu,  svaka od njih 26, otvaraju su u maju za novu sezonu. Plaže su otvorene od 6h ujutru do 23h uveče. Plivanje je dozvoljeno kada su spasioci na dužnosti od 11-19h svakog dana. Sezona se završava 2.septembra 2019.

Legenda o sakrivenom blagu

Procenjuje se da je oko 1.500 brodova završilo svoju poslednju plovidbu upravo u vodama jezera Mičigen. Preko 10 brodoloma desili su se pokraj obala čikaških plaža. 2012. godine Chicago Tonight razgovarao sa lokalnim radnikom obezbednjenja Gregom Laneom koji nudi besplatne obilaske potonulih brodova gotovo svakodnevno tokom čitave godine, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

Surfovanje je bilo totalno zabranjeno

2009. godine surferi su se borili protiv zabrane koja je iste godine ukinuta. Sada se može surfovati na plazama Montrose i 57.ulici tokom čitave godine. Surfovanje nije dozvoljeno ni u  jednoj aktivnoj kupališnoj zoni u bilo koje vreme.

Ukoliko ne mozete surfovati po talasima, mozete surfovati na internetu

Od ove godine devet plaža obezbeđuje besplatan internet: Oak Street,31st Street,57th Street,Humboldt,North Avenue,Osterman,Montrose,Foster i Rainbow plaža.

Voda se testira svakodnevno

Grad u partnerstvu sa Univerzitetom Ilinois u Čikagu sprovodi svakodnevno testiranje vode na većini plaza u gradu. Podaci su vidljivi nakon 4h od trenutka testiranja.

Dog-friendly plaze

Dve gradske plaže, Montrose Beach i Belmont Harbor Beach odvojile su prostor za pse. Montrose Beach se prostire na 3,83ha  i otvorena je tokom cele godine. Na njoj se psi mogu slobodno kretati bez povoca. Belmont Harbor je znatno manja i na njoj psi moraju biti vezani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0