5 poslova koje možete da radite od kuće za $100.000 ili više

5 poslova koje možete da radite od kuće za $100.000 ili više

Planirate promenu posla? Top 5 najbrže rastućih privrednih oblasti za 2022.godinu
Čikago očekuju dve snežne oluje do kraja nedelje
IRS pomerio rok za povraćaj poreza sa 15. aprila na 17. maj

Zarada od kuće u iznosu od šest cifara može zvučati previše dobro da bi bila istinita, ali da biste ostvarili ovaj san, možda će vam trebati samo jaka internet veza i pravi set veština.

Veliko usvajanje rada na daljinu je stvorilo više mogućnosti za ljude da pronađu fleksibilne, visoko plaćene sporedne poslove koje mogu obavljati online.

Oko 44% Amerikanaca se bavi sporednim poslovima sa strane, u odnosu na 12% onih koji su ga imali 2020.godine, prema istraživanju LendingTree-a iz decembra 2022.godine, koji je obuhvatao 2.100 odraslih Amerikanaca kao ispitanika.

Sve više radnika sporednih poslova je nastalo iz delatnosti koje su se obavljale licem u lice i koje su definisale tržište sredinom 2000tih godina – vožnja za Uber, isporuka hrane za Grubhub – i koji su onda tražili vrhunske mogućnosti u „profesionalnim uslugama“ kao što su kompjutersko programiranje, IT, marketing ili poslovni konsalting.

Da bi pomogao ljudima koji su zainteresovani za bavljenje sporednim poslovima da pronađu najbolje mogućnosti rada na daljinu, Freelancer.com je identifikovao 5 traženih poslova koji se mogu raditi od kuće, na osnovu više od 300.000 oglasa objavljenih u njihovoj bazi podataka između oktobra i decembra 2022.godine. Informacije o zaradi dolaze iz uzorka projekta.

Ovi poslovi imaju desetine aktivnih oglasa i nude mogućnosti rada na daljinu, sa skraćenim radnim vremenom.

Evo pet najplaćenijih, najtraženijih sporednih poslova koji se mogu obavljati od kuće, prema Freelancer.com:

Sporedni posao

Neophodne veštine Prosečne godišnje zarade
Dizajn UX Design, Website Design, Photoshop, Illustrator

$75,789 do $263,571

Razvijanje igrica

Game Design, Unity 3D, Animation $56,493 do $258,501
Kodiranje Java, HTML, CSS, PHP, Backend Development

$101,250 do $219,108

Razvoj mobilnih aplikacija

Ios & Android App Development, User Interface, (UI) Design $56,493 do $145,200
Pravljenje web sajtova WordPress, PHP, MySQL, HTML

$63,586 do $141,923

Internet tržište slobodnih tehnoloških talenata je posebno „eksplodiralo“ tokom poslednjih 12 meseci, iako su masovna otpuštanja i dalje mučila tehnološki sektor, kaže Sebastian Siseles, međunarodni potpredsednik Freelancer.com za CNBC Make it.

Oslanjanje na izvođače radova poraslo je tokom vrhunca pandemije COVID-19, posebno u tehnologiji, jer je sve više kompanija moralo da pređe na online poslovne modele i drži korak sa brzom navalom novih tehnologija, od kripto do AI, prema izveštaju HR Gusto platforme iz novembra 2022.godine.

Dok su kodiranje, programiranje i drugi tehnički specijaliteti oduvek bili traženi, nedavni talas otpuštanja u tehnologiji doveo je do „neviđenih fluktuacija“ u potražnji za tehnološkim osobinama kao što su razvoj Android aplikacija i različiti programski jezici, dok se kompanije oslanjaju na freelancer-e da smanje troškove, kaže Matt Barrie, izvršni direktor i osnivač Freelancer.com.

Ako ste zainteresovani za tehnološke sporedne poslove, moraćete da izgradite svoju stručnost putem online kurseva, organizovanih kampova za učenje i programskih podkasta.

Zatim treba da napravite svoj digitalni portfolio radnih uzoraka koje ćete podeliti sa potencijalnim klijentima. Da biste saznali gde se nalaze poslovi i naveli svoje usluge, razmislite o kreiranju profila na Upwork platformi, Freelancer.com, Fiverr, TaskRabbit ili nekoj drugoj lokaciji koja reklamira poslove freelancer radnika.

Na kraju, ne morate biti tehnološki čarobnjak da biste imali dobar sporedni posao. Drugi poslovi koji nude skraćeno radno vreme, mogućnosti rada na daljinu uključujući podučavanje, pisanje blogova i poslovno svetovanje, takođe su zabeležili rastuću potražnju na Freelancer.com, dodaje Sisels – a neki od ovih poslova mogu da se plate i do 100 dolara po satu.

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0