5 najbržih načina za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija

5 najbržih načina za dobijanje zelene karte – Evo najbitnijih informacija

Američki pasoš kroz vojnu službu. Evo šta sve treba da znate o ovom procesu
Objavljena lista najmoćnijih pasoša za 2023. Evo gde se nalaze Srbija i SAD
Dolazite u Ameriku? Ovo su Vaša prava i najčešća pitanja koje možete očekivati na ulasku u zemlju

Dobijanje statusa stalnog rezidenta Sjedinjenih Država (zelena karta) je glavni cilj mnogih imigranata. Postoji nekoliko brzih načina da se postigne taj cilj.

#1 Brak sa američkim državljaninom

Ovo je najbrži način za useljenje. Obično proces traje od šest do devet meseci, nakon čega se dobija privremena zelena karta. U naredne dve godine, morate ponovo kontaktirati USCIS (Služba za državljanstvo i imigraciju) sa dokazom o valjanosti braka. Nakon toga možete dobiti status stalnog boravka, odnosno stalnu zelenu kartu.

#2 Imigracija kroz spajanje porodice

Imigracija kroz spajanje porodice može trajati od devet meseci do pet godina. Najbrža opcija je ponovno okupljanje najbližih rođaka sa američkim državljaninom koji je roditelj, supružnik ili nevenčana deca mlađa od 21.godine.

Application for asylum to USA concept with application form and USA flag

#3 Politički azil u Sjedinjenim Državama

Dobijanje azila omogućava podnosiocu zahteva da dobije zelenu kartu u roku od godinu dana nakon uspešno obavljenog intervjua sa službenikom za imigraciju. Zbog nedavnih promena u procesu azila, razgovor sa službenikom se obično zakazuje u roku od dva meseca od podnošenja zahteva, što u slučaju odobrenog zahteva čini proces dobijanja zelene karte veoma brzim.

Detail Of A United States Of America Work Visa In A UK Passport

#4 Imigracija ljudi sa izuzetnim sposobnostima

EB-1 viza za osobe sa izuzetnim sposobnostima imaju visok prioritet, tako da se peticije obično brzo obrađuju. Ako se prijavite za EB-1A ili B vizu koristeći premijum obradu (dodatni trošak), zelenu kartu možete dobiti u roku od godinu dana od odobrenja zahteva. Prilikom podnošenja zahteva za EB-1C vizu za izvanredne menadžere i direktore, ona može trajati čak 18 do 24 meseca.

#5 Investiciona imigracija

Investiciona viza EB-5 podrazumeva dobijanje privremene zelene karte na 12 do 18 meseci. Stalna zelena karta može se dobiti za otprilike pet do šest godina od dana podnošenja peticije. Za investitora, postoji mnogo opcija kako ostati u Sjedinjenim Državama dok ne postanete stalni stanovnik.

Planirajte svoju imigraciju napred, nemojte se ponašati „nasumično“ i otprilike tokom procesa. Sa potencijalom za promene u imigracionoj politici Sjedinjenih Država, najbolje vreme za imigraciju je upravo sada. Dobijte konsultacije američkog advokata za imigraciju za porofesionalne savete o vašoj individualnoj situaciji.

 

Izvor: Business-visa-usa.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0