2 Univerziteta u Ilinoisu rangirana među 10 najboljih u Americi

2 Univerziteta u Ilinoisu rangirana među 10 najboljih u Americi

Objavljen spisak zemalja čiji državljani mogu da apliciraju za H-2A i H-2B vize. Saznajte da li građani Srbije imaju pravo da učestvuju u ovom programu
22 000 obolelih u Ilinoisu, “Stay At Home” verovatno i tokom Maja
Čikago pokreće program za praćenje kontakata obolelih od Covid 19

Dva univerziteta u Ilinoisu ušla su na listu prvih 10 univerziteta u Americi za 2022. godinu, prema najnovijoj rang listi koledža prema izveštaju U.S. News & World Report.

Godišnja rang lista najboljih koledža, objavljena u nedelju uveče, svrstala je Univerzitet u Čikagu na br. 6 u državi, na isto mesto na kom se nalazi čuveni Univerzitet Stanford. Northvestern University u Evanstonu zauzeo je mesto br. 9, zajedno sa Univerzitetom Johns Hopkins, Univerzitetom Duke i Kalifornijskim tehnološkim institutom.

Na listi je takođe imenovan Urbana-Champaign Univerzitet u Ilinoisu, koji je rangiran na mestu br. 47. Širom srednjeg zapada, Univerzitet Notre Dame u Indiani rangiran je na br. 19, Univerzitet u Mičigenu Ann Arbor nalazi se na mestu br. 23, Univerzitet Wisconsin-Madison na br. 42 i Univerzitet Purdue na br. 49.

U izveštaju je razmatrano više od 1.400 institucija koje nude diplome, koje su pružale podatke kroz godišnje istraživanje, a zatim su rangirane na osnovu “17 ocena akademskog kvaliteta”. Škole su ocenjivane na osnovu pokazatelja kao što su ponuđeni predmeti, stopa diplomiranja, finansijska sredstva, demografija učenika i drugo.

COMMENTS

WORDPRESS: 0