15 najboljih mesta za posetu Sjedinjenih Država tokom juna

15 najboljih mesta za posetu Sjedinjenih Država tokom juna

Planirate da putujete ove jeseni – sve informacije o ograničenjima za putovanja u Americi
Ovo su najomraženiji gradovi Amerike – da li je vaš grad jedan od njih?
4 države uklonjene sa karantinske liste za putnike koji dolaze u Čikago

Jedan od najboljih meseci za putovanje u Sjedinjenim Državama je jun – a ovo su naši predlozi za najbolja mesta koja možete posetiti i provesti se nezaboravno!

Da li želite da započnete leto putovanjem? Evo liste nekih neverovatnih destinacija koje treba razmotriti i mislimo da su to najbolja mesta za posetu u Sjedinjenim Državama u junu! Pokušali smo da izbegnemo mesta koja su previše vruća (izvinite, jugozapadu Sjedinjenih Država!) i odlučili smo se za mesta sa ugodnijom klimom. To su uglavnom gradovi, države i regioni – pa hajde da vidimo gde to možete otputovati i započeti ovo leto na pravi način!

#1 Wajoming

Wyoming - Best places to visit in June in the USA

Lokacija: –

Prosečne temperature i padavine: najviše 26 stepeni, najmanje 13 stepeni; 9 dana padavina

Razlozi da posetite Wajoming u junu: posmatranje divljih životinja, toplije temperature, divlje cveće u cvatu

Dom toliko divljih životinja i netaknute lepote, Wajoming kao da se budi iz zimskog sna u junu. Na zapadnoj strani države, jun je jedan od najboljih meseci za posetu oblasti Jackson Hole.

Nacionalni parkovi Yellowstone i Grand Teton oživljavaju u junu dok medvedi izlaze iz hibernacije, losovi rađanju nove mladunce i ptice koje pokazuju najživopisnije perje u godini – to je Wajoming!

Ovi popularni nacionalni parkovi imaju neke od najboljih divljih životinja u Sjedinjenim Državama. Sa blagim, ranim letnjim temperaturama i manjim gužvama od jula do avgusta, jun je odlično vreme za istraživanje ovih nacionalnih parkova i oblasti Jackson Hole.

Istočno od ove oblasti, lanac reke Wind takođe oživljava u junu sa poljima rascvetalog divljeg cveća, odmrznutim alpskim jezerima i dramatičnim planinskim kulama. Obavezno istražite stazu Cirque of the Towers do jedne od najlepših destinacija u Stenovitim planinama (Rockies).

Na istočnoj strani Wyoming-a, Đavolji toranj (Devils Tower) je još jedna destinacija na listi sa svojim jedinstvenim kamenim stubovma. Iako je Đavolji toranj dobro poznato odredište za penjanje, ova aktivnost je zabranjena tokom juna meseca zbog sezone gneždenja sivog sokola.

Jun je odličan mesec da posetite ovaj deo države zbog ugodnih temperatura i kako biste videli ove prelepe sokolove koji se gnezde u svom prirodnom staništu.

#2 Oregon Coast

Oregon Coast

Lokacija: Oregon

Prosečne temperature i padavine: najviše 17 stepeni, najmanje 10 stepeni; 8 dana padavina

Razlozi da posetite Oregon Coast u junu: šarmantni primorski gradovi, bolje (i mirnije) vreme, festivali

Sa malim ribarskim selima, bujnim šumskim šetnjama i divljim plažama, obala Oregona čini odličan izlet u kasnim prolećnim i ranim letnjim mesecima. Sa rastućim temperaturama i letnjim festivalima koji počinju u sezoni, jun je odličan izbor za planinarenje vašeg putovanja na obalu Oregona.

Imajte na umu da je to takođe veoma popularno vreme za posetu, zbog čega je veoma važno da unapred rezervišete hotele i kampove. Bez obzira da li imate jedan vikend ili jedan mesec, ima mnogo avantura koje možete imati duž ovog dela obale.

Počevši od najsevernijeg grada na obali Oregona, Astorija je šarmantan grad za istraživanje, probanje zanatskih piva pored okeana i malo pešačenja. Možete čak videti i neke od spotova prikazanih u klasiku osamdesetih, The Goonies, koji se odigrao u ovom lučkom gradu.

Još jedna obavezna poseta je plaža Cannon Beach, poznata po svojoj kultnoj steni Haystack Rock, formaciji koja se nalazi na obali. Istražite bazene na plažama danju, a noću ostanite na logorskoj vatri uz zalazak Sunca.

Krećući se južno od Cannon Beach-a, usput se zaustavite u bilo kom od sićušnih šarmantnih gradova koji će vas oduševiti. Istražite široko otvorene plaže, kupujte suvenire u slatkim buticima, potražite kitove, uživajte u svim vrstama zanimljivih stenovitih formacija i jedite svežu morsku hranu.

Ako stignete blizu granice sa Kalifornijom, bićete nagrađeni nekim od najneverovatnijih pogleda na celoj obali u državnom koridoru Samuel H. Boardman. Ako ste fotograf početnik, sigurno nećete želeti da propustite ovo mesto.

Obala Oregona takođe predstavlja savršeno putovanje vikendom iz Portlanda i mnogih drugih mesta u regionu!

#3 Mančester

Bonnaroo in Manchester, TN

Lokacija: Tenesi

Prosečne temperature i padavine: najviše 29 stepeni, najmanje 16 stepeni; 8 dana padavina

Razlozi da posetite Manchester u junu: ukusna hrana, Bonnaroo muzički festival, mogućnosti prirode u blizini

Ako tražite zaista jedinstveno iskustvo tokom juna meseca, naša najbolja preporuka je Mančester, Tenesi, gde se održava Bonnaroo festival muzike i umetnosti.

Godišnji četvorodnevni događaj održava se na obližnjoj farmi od 700 hektara od 2002.godine. Festival ima više bina, sa različitim stilovima muzike, u rasponu od indie preko klasičnog roka do regea i mnogo, mnogo više. Ali, to nije sve što treba da se radi u Mančesteru!

Možete istražiti Big Falls u državnom arheološkom parku Old Stone Fort, ako želite da obujete vaše cipele za planinarenje. Ne zaboravite da ponesete kameru za planinarenje i ovekovečite trenutak najboljim snimcima.

Ako tražite nešto sa malo većom brzinom, tu je AEDS staza za brdski biciklizam. Ljubitelji istorije mogu uživati u Arrowheads/Aerospace kulturnom centru, fokusiranom na istoriju tog područja.

Svaki vikend za odrasle ne bi bio potpun bez posete vinariji Beans Creek Winery, destileriji George Dickel ili obližnjoj destileriji Jack Daniels u Lynchburgu, Tennnessee. Takođe postoje ne jedan, već dva golf terena, Old Stone Golf Course i Willow Brook Golf Club.

Kada ste imali ceo dan istraživanja, vreme je da sednete i uživate u nekim od lokalnih restorana. Bites of Europe nudi upravo ono što mu ime govori, malo ukusa evropskih jela koje možete probati u srcu Amerike.

Postoji i nekoliko restorana u porodičnom vlasništvu, kao što je Emma’s Family, koji služi osnovne namirnice kao što su francuski tost, griz, pečena ćuretina i još mnogo toga. Ako imate ukus za neki južnjački roštilj, Prater’s Bar-B-Que & Catering  je pravo mesto za vas, ali budite sigurni da stignete ranije jer je veoma popularan tokom Bonnaroo-a.

Ako planirate da posetite Mančester, Tenesi, preporučujemo da rezervišete svoje putovanje ranije. Hoteli se pune mesecima unapred, posebno tokom Bonnaroo-a. Između muzičkog festivala, istraživanja na otvorenom i iskustva u malom gradu, Mančester je iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

#4 Sitka

Sitka

Lokacija: Aljaska

Prosečne temperature i padavine: najviše 14 stepeni, najmanje 6 stepeni; 12 dana padavina

Razlozi da posetite Sitku u junu: mogućnosti za pešačenje, pecanje Kralja lososa, muzički festival Sitka, malo padavina

Fantastična američka destinacija za posetu u junu je prelep priobalni grad Sitka, na Aljasci. Smešten na zapadnoj strani ostrva Baranof, to je najveća gradska opština u Sjedinjenim Državama i tamo ima dosta posla tokom letnjih meseci.

Pre svega, doživećete duže dane od iskustava na kontinentalnom delu Sjedinjenih Država, što će vam omogućiti da maksimalno iskoristite vreme u Sitki. I u junu pada mnogo manje padavina nego u svakom drugom mesecu u godini.

U Sitki možete posetiti Tongass nacionalnu šumu i Nacionalni istorijski park Sitka, dva mesta gde možete uživati u nekim od najboljih planinarenja na Aljasci koje ste ikada doživeli.

Postoji mnogo stvari koje treba raditi u Sitki da biste ostali zauzeti – uključujući posetu 22 zgrade navedene u Nacionalnom registru istorijskih mesta. Ako volite pecanje,  jun je glavna sezona ribolova na Kralja lososa. Muzički fetival Sitka je takođe popularan događaj tokom juna.

#5 Sinsinati

Cincinnati

Lokacija: Ohajo

Prosečne temperature i padavine: najviše 27 stepeni, najmanje 16 stepeni; 9 dana padavina

Razlozi da posetite Sinsinati u junu: nekoliko festivala, uzbudljiva vikend putovanja, kupovina na otvorenom

Sinsinati, vrlo zanimljiv grad u jugozapadnom uglu Ohaja, napravio je značajna ažuriranja poslednjih godina. Poseta gradu u junu pruža idealno letnje vreme za festivale i aktivnosti na otvorenom.

Cincinnati Fringe Festival ili Cincy Fringe, je najveći festival pozorišta i scenskih umetnosti u Ohaju i održava se početkom juna. Uhvatite jednu od preko 200 predstava tokom 12-dnevnog festivala.

Ljubitelji muzike bi trebalo da razmisle o prisustvu muzičkom festivalu Bunbury koji se održava u Sawyer Point parku tokom prvog vikenda u junu kako bi čuli sve, od pop punk-a do rep nastupa.

Ljubitelji italijanske hrane i kulture bi trebalo da prošetaju preko Purple People mosta da prisustvuju italijanskom festivalu u Njuportu tokom drugog vikenda u junu. Tu je i jedina od najboljih vinskh regija u Ohaju koja se nalazi u SW Ohaju!

Dok ste u gradu, svratite u Over-the-Rhine susedstvu, poznat po svojim modernim prodavnicama, barovima i restoranima. U susedstvu je i istorijska pijaca Findlay, koja je takođe domaćin užurbanom shopping područja na otvorenom tokom leta.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, planirajte da uhvatite bejzbol utakmicu u Great American Ball Park-u. Večernje temperature u junu su obično idealne za uživanje u „američkoj zabavi“.

#6 Black Hills

Custer State Park in SD

Lokacija: Južna Dakota

Prosečne temperature i padavine: najviše 25 stepeni, najmanje 14 stepeni; 8 dana padavina

Razlozi da posetite Black Hills u junu: mogućnosti za planinarenje, posmatranja divljih životinja, festivali

Zadivljujući region Black Hills zapadne Južne Dakote je prelep deo Sjedinjenih Država u bilo koje doba godine, ali jun bi mogao biti najbolji mesec od svih.

Savršeno ugodni vremenski uslovi u kombinaciji sa manjim brojem turista u odnosu na vrhunac letnje sezone čine jun idealnim vremenom za spektakularnu planinarsku stazu Black Elk Peak. Pogled sa vrha sa stare vatrogasne kule u četiri američke savezne države je izuzetan.

Rashmore planina je verovatno najpoznatija znamenitost Južne Dakote, a kraj maja do početka juna označava početak cenjene večernje svetlosne emisije legendarne granitne skulpture.

Iskoristite mesec sa najdužim danima tako što ćete rano početi i biti jedini automobil koji vozi pored prelepih autoputeva Iron Mountain and Needles.

Custer je jedan od najomiljenijih američkih državnih parkova, delom zahvaljujući svojoj neverovatnoj vožnji u krugu od 18 milja koja je za svake članove porodice. Jun je u srcu sezone teljenja bizona koja nudi jedinstvene mogućnosti za posmatranje majke i malog mladunčeta.

Godišnji Custer reli, aukcije i koncerti na Divljem zapadu u Deadwood-u, Sturgis-ov Camaro reli i Rush no more blues Festival, poznata godišnja revija jorgana u Black Hills-u i desetine biciklističkih događaja se održavaju u junu.

#7 Istočni Washington

Palouse Falls in SE Washington

Lokacija: Vašington

Prosečne temperature i padavine: najviše 22 stepena, najmanje 7 stepena; 5 dana padavina

Razlozi da posetite Istočni Vašington u junu: vinski vikendi, državni parkovi, ugodne temperature

Istočni Vašington se više puta zanemaruje u korist prelepog zapadnog dela države – ali definitivno zaslužuje mao ljubavi! To je jedan od naših omiljenih regiona na zapadnoj obali, zapravo.

Jun je odlično vreme za posetu jer su zime izuzetno hladne i duge. Postoji mnogo državnih parkova koje vredi posetiti u istočnom Vašingtonu kao što su Sun LakesDry Falls državni park, Ginkgo Petrified Forest državni park, Steptoe Butte državni park – i još mnogo toga.

Još jedan popularan razlog da posetite ovu oblast u junu je to što možete isplanirati ceo vikend oko vina u Walla Walla-i! Ovde postoji mnogo smeštaja koje možete smatrati domom na nekoliko dana, a grad ima jednu od najcenjenijih vinskih scena u Americi.

#8 Hudson Valley

North-South Lake in the Hudson Valley

Lokacija: Njujork

Prosečne temperature i padavine: najviše 26 stepeni, najmanje 13 stepena; 8 dana padavina

Razlozi da posetite Hudson Valley u junu: festivali, sveži proizvodi (posebno jagode), pešačke staze

Hudson Valley je široki deo države sa obe strane reke Hudson između Njujorka i glavnog grada države Albanije, tri sata ka severu. Jun je savršeno vreme za posetu.

U dolini ima dosta farmi otvorenih za agroturizam. Neke, poput Kelderove farme (Kelder’s Farm) nude aktivnosti poput jahanja na senu i zamkova za decu. Drugi imaju štandove na farmama gde možete stati i kupiti sveže proizvode.

Mnogi drugi, kao što su Dubois Farms i Prospect Hill Orchards, takođe nude U-pick voće, a jun je mesec jagoda! Posetite jednu od farmi i uberite svo voće koje volite. Slatke trešnje su takođe dostupne krajem juna.

Ako više volite da pijete, posetite kuću jabukovače kao što je Brooklyn Cider House (zapravo u New Platz-u, ne u Bruklinu). Možete probati njihovu jabukovaču i jesti pizzu na drva pored voćnjaka jabuka. Ili posetite jedan od nekoliko vinograda, uključujući vinograd Milea Estate, gde možete uživati u njihovim vinima sa pogledom na vinograde.

Jun je odlično vreme za izlazak na reku. Dvosatna krstarenja za razgledanje polaze iz Kingstona nekoliko puta dnevno. Nazad na kopnu, ovo je takođe savršeno vreme za planinarenje – a u dolini Hudson-a postoji mnogo staza za istraživanje.

Za laganu šetnju, uživajte u Šetnji pesnika, gde je Vashington Irving dobio inspiraciju da napiše Rip Van Winkle. Za nešto izazovnije, isprobajte veoma interaktivne stene do planine Bonticou ili kroz Lavirint i Lemon Squeeze u Mohonk-u.

Ako biste radije radili nešto iz sedećeg položaja, jun je takođe vreme kada se odvija Great Hudson. Festival narodne muzike, u Croton Point Park-u na obali reke Hudson, čini fenomenalan dan. Za drugačiju vrstu zabave, dva klasika – Hyde Park Drive-In i Overlook – otvaraju se za svoju letnju sezonu u junu. Vratite se u prošlost u pedesete godine!

Ili se vratite još dalje u istoriju i posetite jednu od ogromnih vila iz Zlatnog doba kao što je Vanderbilt vila. Njihovi tereni su otvoreni za piknike i dostupni su obilasci kuća.

Bez obzira šta volite da radite, postoji nešto za vas u Dolini Hudson – a jun je najbolje vreme za to!

#9 Boise

Farmer's Market in Boise

Lokacija: Ajdaho

Prosečne temperature i padavine: najviše 28 stepeni, najmanje 10 stepeni; 4 dana padavina

Razlozi da posetite Boise u junu: festivali, prelepe temperature za pešačenje, malo gužvi

Kao grad koji svaku sezonu doživljava bez nepodnošljivih ekstrema, Boise je odličan izbor za svaki mesec, ali ako želite zaista nezaboravno iskustvo, planirajte svoje putovanje baš u vreme juna.

Prvo, vreme je fantastično. Toplo, ali sa dosta hladovine ispod bujnog zelenog drveća i laganim povetarcem tokom celog dana, što ga čini ugodnim uslovima za pešačenje po obližnjim parkovima i stazama.

Ljubitelji hrane će posebno voleti da posete Boise u junu, pošto su godišnji festivali grčke hrane i Savor Idaho na snazi, donoseći ukuse iz čitavog sveta pravo u centa Boise-a.

Jun takođe označava povratak omiljenih kolica sa hranom za letnju sezonu. Hodati i jesti kroz grad je jedna od omiljenih aktivnosti u ovom gradu! Jun je takođe odličan mesec za muzičke entuzijaste sa muzičkim festivalom u Boise-u krajem meseca koji ističe kako nadolazeće i afirmisane lokalne i regionalne umetnike, tako i poznate svetske muzičare.

Godišnji Summer Solstice Masquerade bal kombinuje muziku sa Boise-ovim neverovatnim pozorišnim talentom, pa ako niste u gradu zbog ovoga, možete da posetite neku predstavu tokom Shakespeare festivala u Ajdahu, koji počinje u junu.

Završite svoje putovanje u Boise-u prelepim ispraćajem tako što ćete prisustvovati Festivalu vodenih lampiona u Boise-u. Poseta Boise-u u junu znači da možete doživeti sve zabavne letnje događaje i aktivnosti, ali pre nego što gomile letnjih odmora zaokupe grad.

#10 Zapad Severne Karoline

Blue Ridge Parkway in Western NC

Lokacija: Severna Karolina

Prosečne temperature i padavine: najviše 25 stepeni, najmanje 11 stepeni; 11 dana padavina

Razlozi da posetite Severnu Karolinu u junu: cvetanje divljeg cveća, prelepe mogućnosti za planinarenje, Greaty Smoky Mountains

Nema lošeg meseca za uživanje u poseti zapadnom delu Severne Karoline, ali poseta regionu i Smokies planinama u junu omogućava da uživate u zadivljujućim prikazima divljeg cveća i divljih životinja! Ima toliko mesta za Blue Ridge Parkway raspored i u ovom delu Karoline!

Region je izuzetno bujan i zelen, posebno tokom letnjih meseci. Jun je dovoljno topao da se dan provede na pešačkim stazama i istražujući mesta za kupanje u vodopadima, a planinski povetarac će noću hladiti vaš šator ili kolibu.

Zapad Severne Karoline je poznat po svojim pešačkim stazama i vodenim putevima, ali posetioci takođe mogu da uživaju u kulturi bogatoj apalačkom muzikom, umetnošću i raznovrsnim opcijama kuhinje, bilo u malim planinskim gradovima ili većim gradovima. Istražite neke lagane putanje u Smoky Mountains nacionalnom parku pre nego što krenete.

Nekoliko događaja u junu za istraživanje pre nego što odete (određeni datumi će se razlikovati iz godine u godinu):

  • Cvetanje plamena azaleje (Flame azalea bloom): negde od sredine do kraja juna, narandžasto-crvene azaleje cvetaju širom planina, posebno na vrhu Gregory Bald and Roan Mountain planina
  • Cvetanje Catawba rododendrona: negde početkom juna, prelepi ružičasto-ljubičasti cvetovi će stajati uz neke od najlepših pogleda na planine i staze širom regiona

#11 Pitsburg

Pittsburgh

Lokacija: Pensilvanija

Prosečne temperature i padavine: najviše 26 stepeni, najmanje 15 stepeni; 10 dana padavina

Razlozi da posetite Pensilvaniju u junu: prelepo vreme koje morate iskoristiti

Jun je fantastično vreme da se uputite u Pitsburg jer je toplo, ali ne tako vruće kao na jugoistoku. Noći su dovoljno hladne da se možete malo odmoriti od dnevne vrućine. Pitsburg oživljava tokom leta i možete posetiti Kennywood zabavni park, otići na bejzbol utkamicu Pitsburg Pirrates-a i još mnogo toga!

Postoji i nekoliko izleta vikendom iz Pitsburga koji grad čine odličnom bazom za istraživanje zapadnog Pitsburga.

#12 Los Angeles

LA Pride

Lokacija: Kalifornija

Prosečne temperature i padavine: najviše 26 stepeni, najmanje 16 stepeni; 0 dana padavina

Razlozi da posetite Los Anđeles u junu: Festival ponosa, festivali hrane

Los Anđeles je mesto za putovanja, posebno u junu! Nećete želeti da propustite sve festivale i događaje koji se tamo održavaju ovog meseca!

Jedna od najpoznatijih parada i festivala je LA Pride – druga po veličini proslava ponosa u naciji! Ovaj festival traje 3 dana i prepun je edukativnih štandova, zabave, hrane, ekscentrične odeće i puno ljubavi, uključivanja i prihvatanja!

Ovaj festival je besplatan za prisustvo, a parada je glavni događaj celog vikenda. Još jedan traženi festival u julu je LA Ford Fest koji okuplja male restorane, prodavce i kamione sa hranom na jednoj lokaciji za ovaj jednodnevni zabavni događaj.

Ulaznice koštaju 70 dolara po osobi i uključuju sve što možete da jedete i pijete (čak i pivo, vino i koktele po ovoj ceni!). Ovaj festival hrane je definitivno vredan cene, pa dođite gladni i radoznali! LA Pride Parade & Festival i LA Food Fest održavaju se samo jednom godišnje u mesecu junu!

Zato ne hodajte, već trčite da kupite karte za sunčani Los Anđeles, Kaliforniju i jedno od najboljih mesta za posetu u junu u Sjedinjenim Državama!

#13 Čarlston

Charleston

Lokacija: Južna Karolina

Prosečne temperature i padavine: najviše 29 stepeni, najmanje 23 stepena; 0 dana padavina

Razlozi da posetite Čarlston u junu: prelepi parkovi, noćni koncerti i aktivnosti, festivali

Čarlston je jedno od najboljih mesta za posetu u junu! Grad se nalazi u Južnoj Karolini, pored mora. U pitanju je prelep grad i u Čarlstonu ima mnogo sjajnih mesta za vaše Insta’ fotografisanje!

Jedna od najboljih aktivnosti je odlazak na Piccolo Spoleto Festival. Ovo je godišnji festival koji se održava u junu sa veoma raznovrsnim programom. Uključuje jazz, ples, umetničke izložbe, čitanje poezije, projekcije filmova i još mnogo toga. Ono što je sjajno je da je otprilike polovina događaja na festivalu – besplatna.

Još jedno odlično mesto za posetu tokom juna je White Point Garden. Ovo je prelep park koji se nalazi u The Battery. Tokom juna, drveće cveta i izgleda veoma lepo.

Osim toga, možete uživati u koncertu tokom Jazz on the harbour. Tokom ovog događaja možete slušati jazz muziku dok gledate na luku Charlston.

Takođe, ako želite da uživate u koncertu sa rege muzikom, idite na letnje koncerte Reggae Nights Summer Concerts. Ovaj događaj se održava u James Island County Park-u i možete slobodno poneći svoje ćebence.

Još jedna od najboljih stvari u Čarlstonu je Noć u muzeju. Ovo je sjajan događaj ako volite istoriju. Tokom ovog događaja se održavaju rekonstrukcije istorije, specijalne izložbe, demonstracije i još mnogo toga.

#14 Burlington

Burlington

Lokacija: Vermont

Prosečne temperature i padavine: najviše 24 stepena, najmanje 12 stepeni; 10 dana padavina

Razlozi da posetite Burlington u junu: pešačke staze, umetnička i muzička scena, preukusna hrana

Živahni grad Burlington u Vermontu oživljava u junu. Vreme je savršeno za aktivnosti na otvorenom po gradu. Prošetajte Waterfront Park-om i uživajte u fantastičnom pogledu na vrhove Adirondack planine preko jezera Champlain.

Iznajmite bicikl za vožnju na biciklističkoj stazi Burlington. Možete voziti takođe i do fantastičnih plaža ili uživati u jednoj od mnogih planinarskih staza unutar granica grada.

Isprobajte užurbanu umetničku i muzičku scenu u Burlingtonu u junu. Posebno ne propustite Discover Jazz Festival sa koncertima na više mesta širom grada, od kojih su mnogi besplatni.

Pešačka zona Church Street-a je pravo mesto za rano leto. Jedinstvene prodavnice, ulični izvođači i blokovi sa trpezarijom na otvorenom učiniće da poželite da ostanete celo popodne i veče. Čak se i kamioni sa hranom koji počinju da se pojavljuju tokom leta u parkovima pored jezera imaju lokalnu hranu.

Krstarenja na jezeru Champlain na Spirit of Ethan Allen brodu su veoma popularna. U ponudi su zalasci Sunca, večere i krstarenja prirodnom istorijom ovog mesta. Porodice mogu da uživaju u nedeljnom doručku sa šampanjcem u rukama!

Zanatsko pivo, fina žestoka pića i tvda jabukovača su veliki hit i obavezno svratite na degustaciju! Nakon toga, uzmite čuveni javorov creemee iz Vermonta i prošetajte do šetališta pored reke za najbolji zalazak Sunca na severoistoku!

#15 Maui

Maui

Lokacija: Hawaii

Prosečne temperature i padavine: najviše 24 stepena, najmanje 15 stepeni; 2 dana padavina

Razlozi da posetite Maui u junu: festivali, sigurne vode za plivanje, Kamehameha Day

Budimo iskreni – zaista nije loše vreme za posetu Havajima! Maui apsolutno nije izuzetak! Ako tražite jedno od najboljih mesta za posetu u junu, ne tražite dalje od Mauia!

U junu su uslovi za plivanje daleko bezbedniji i mirniji nego u drugim mesecima… što je savršeno za porodice koje putuju. Dok se proleće smatra najoptimalnijom sezonom za posetu, jun je na samom vrhu svega, sa zaista idealnim uslovima.

Tokom juna, takođe ćete imati priliku da posetite Kapalua festival vina i hrane – koj je zapravo najduži festival u Americi!

11.juna je proslavljen dan Kamehamehe, dan na Havajima koji se slavi u čast kralja Kamehamehe i prve vladavine Kraljevine Havaja. Kao rezultat toga, proslave su danima rasprostranjene!

Obavezno ne propustite ni posetu prekrasnom nacionalnom parku Haleakala na Mauiu!

 

Izvor: Meganstarr.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0