13 najboljih mesta za “shopping” u Čikagu

13 najboljih mesta za “shopping” u Čikagu

USCIS povlači novi test za dobijanje američkog državljanstva. Ponovo će koristiti onaj iz 2008. godine
Amerika: Skriveni troškovi rada od kuće
SAD na prvom mestu: Koje države imaju najveće zalihe zlata

Čikago je poznat po šopingu svetske klase i ovo je grad koji zaista nudi sve, od trgovačkih centara sa popustima do vrhunske mode i luksuznih četvrti i zlatara. Možete prošetati šarmantnim kvartovima i pretraživati specijalizovane butike, kupovati modne brendove koji se nalaze u visokim neboderima ili uživati u danu u jednom od brojnih tržnih centara koje grad nudi. Sva ta kupovina će vas sigurno učiniti gladnim, a kada ste spremni za pauzu, možete birati između restorana brze hrane, etno kuhinje, sportskih barova i finih restorana.

Evo 13 najboljih mesta za šoping u Čikagu koja će vam pomoći da planirate svoje putovanje!

#1 Woodfield Mall

Kupujte u velikom tržnom centru, pojedite koji zalogaj ili uživajte u improvizovanom show programu

Woodfield Mall je zatvoreni tržni centar sa skoro 300 jedinstvenih prodavnica velikih imena. Naći ćete tržni centar koji se nalazi nedaleko od Interstate 290 na Woodfield Mall Drive-u. Možete šopingovati trasom od robnih kuća kao što su JCPenney i Macy’s do malih specijalizovanih prodavnica kao što su Mia’s Wish i Native Arts. Možete birati između restorana koji nude brzu hranu, falafele, kinesku hranu, pizza-u, meksičku hranu i još mnogo toga. Ako tražite nešto drugačije, Improv Comedy Club predstavlja komedije u kojima možete uživati dok jedete. Za još više zabave, možete pogledati PAC-MAN Entertainment, gde možete kuglati, igrati stoni tenis ili popiti piće za šankom.

Lokacija: 5 Woodfield Mall, Schaumburg, IL 60173, USA

Radno vreme: Ponedeljak – subota od 10:00h do 21:00h, nedelja od 12:00h do 18:00h

Telefon: +1 847-330-1537

#2 Andersonville

Istražite komšiluk sa šarmantnim prodavnicama i etničkim restoranima

Andersonville je kvart švedskog porekla koji sadrži autentične restorane i širok izbor prodavnica, uključujući nameštaj i antikvarnice. Andersonville se nalazi na severnoj strani Čikaga, a najbolja kupovina se nalazi u Klark Ulici (Clark Street). Postoji mnogo jedinstvenih prodavnica koje možete da vidite, uključujući Alley Cat Comics, Tilly Vintage Boutique i Green Sky, koji prodaje ekološki prihvatljive ručne umotvorine. Možete pronaći nekoliko fantastičnih švedskih restorana, kao i restorana koji služe irsku, bliskoistočnu i japansku kuhinju.

#3 River North

Uživajte u luksuznoj kupovini, finim restoranima i zabavnim atrakcijama

River North ima luksuzne radnje za šoping, moderne restorane, popularne znamenitosti i brojne mogućnosti za zabavu i može se pronaći nekoliko blokova dalje od Mičigen Avenije (Michigan Avenue). Susedstvo je poznato po velikom broju galerija u kojima možete kupovati likovnu umetnost i nakit. Takođe možete pronaći vrhunski nameštaj i dekor, kao i butike dizajnerske odeće. Imaćete široku lepezu restorana za izbor, ali oblast je zapravo najpoznatija po svojim vrhunskim biftecima i fusion restoranima. Dok ste u River North-u, možete uživati i u atrakcijama kao što su Navy Pier ili Muzej savremene umetnosti.

#4 State Street

Provedite dan kupujući u porodičnim specijalizovanim prodavnicama i poznatim radnjama

State Street nudi po malo od svega, od tržnih centara i robnih kuća do povoljnih prodavnica i specijalizovanih prodavnica, sa najboljom kupovinom koja se nalazi između Jackson Boulevard-a i Lejk Ulice (Lake Street).  Dok šetate ovom ulicom, možete da kupujete u velikom broju popularnih prodavnica kao što su Forever 21 i Old Navy, kao i porodičnim prodavnicama poput AKIRA butika i Merz dragstora. Možete da kupujete poznate brendove u Macy’s-u dok uživate u arhitektonskoj lepoti njegovih masivnih granitnih stubova, istorijske Burnham Fountain i svetlucavog Tiffany plafona. Blok 37 (Block 37) u State Ulici (State Street) sadrži prodavnice kao što su Anthropologie i Disney Store, zajedno sa ukusnim zalogajima Latinicity ulične hrane i kolačima pekare Magnolia Bakery.

#5 Fashion Outlets of Chicago

Kupujte brendove po sniženim cenama

Fashion Outlets of Chicago kompleks ima više od 130 prodavnica sa robom na velikim sniženjima i nalazi se oko 8 milja od aerodroma u Rosemount-u, u Ilinoisu. Ako tražite novu odeću za svoj odmor, možete svratiti u Gucci, Michael Kors, Banana Republic. Među ponudama ćete naći i širok spektar umetničkih dela za prodaju. Ako putujete na ili sa aerodroma, prodajno mesto nudi usluge kao što su štampanje karte za ukrcavanje i skladištenje prtljaga za dodatnu udobnost.

Lokacija: 5220 Fashion Outlets Way, Rosemont, IL, 60018, USA

Radno vreme: Ponedeljak-subota od 10:00h do 21:00h, nedelja od 10:00h do 19:00h

Telefon: +1 847-928-7500

#6 Water Tower Place

Kupujte u tržnom centru sa 8 spratova, na Magnificent Mile trasi

Water Tower Place ima 8 nivoa na kojima možete kupovati, i uključuje popularne prodavnice, spa centre, butike, specijalne prodavnice i restorane, a nalazi se duž trase Magnificient Mile, severno od Pearson Ulice (Pearson Street). Bez obzira da li tražite mušku i žensku modu, elektroniku, proizvode za svoje zdravlje ili opremu za fitnes, sigurno ćete je pronaći ovde. Kada budete spremni za pauzu za ručak ili večeru, postoji nekoliko restorana brze hrane, ili možete da se vratite u Harry Caray’s 7th Stretch Restaurant and Sports Bar da gledate utakmicu i uživate u ukusnim zalogajima.

Lokacija: 835 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611, USA

Radno vreme: Ponedeljak-subota od 10:00h do 20:00h, nedelja od 11:00h do 18:00h

Telefon: +1 312-440-3580

#7 Lincoln Square

Uživajte u šetnji kroz susedstvo sa jedinstvenim specijalizovanim radnjama

Lincoln Square, na severnoj strani Čikaga, sadrži razne specijalizovane prodavnice za sve uzraste i odlično je mesto za uživanje u lepoj šetnji dok kupujete. Ako tražite poklone koje možete poneti kući, svratite u Mertz dragstor da pokupite prirodne losione, sveće i još mnogo toga, ili isprobajte Laurie’s Planet of Sound za Indie ploče. Deca će voleti Timeless Toys sa edukativnim igračkama, knjigama i lutkama, ili Quake Collectibles, sa starinskim i modernim igračkama. Uz svu jedinstvenu ponudu, sigurno ćete pronaći nešto za sebe ili za savršen poklon.

#8 Oak Street

Kupujte visoku modu u buticima i počastite se neverovatnom večerom

Oak Street se nalazi u centru Čikaga, nedaleko od Mičigen Avenije (Michigan Avenue) i poznata je po luksuznim prodavnicama, restoranima svetske klase i spa centrima smeštenim u prelepim zgradama. Ovde ćete pronaći impresivan niz dizajnera visoke mode i brendova, fini nakit i butike, ukjučujući Georgio Armani i Buccellati zlatare. Kada obavite šoping, počastite se gurmanskim obrokom u jednom od brojnih poznatih restorana u okolini i popijte piće u otmenom baru.

#9 The Maxwell

Opušteni tržni centar za modu i još mnogo toga

Maxwell se nalazi nekoliko blokova zapadno od South Loop-a i Čikago reke. Tržni centar je u prizemlju i sadrži razne ležerne restorane i prodavce, uključujući T.J.Maxx, Garage, Burlington i Nordstrom Rack. Pošto je to relativno mali tržni centar, možete uživati u opuštenom iskustvu kupovine jer nećete morati da se borite sa velikim gužvama.

Ako posetite tržni centar nedeljom, možete da pregledate tezge na otvorenoj pijaci u New Maxwell Ulici (New Maxwell Street). Naći ćete zanatsku hranu, sveže proizvode i ponekad i živu muziku.

Lokacija: 1100 S Canal St, Chicago, IL 60607, USA

Radno vreme: Svakoga dana, od 09:00h do 21:00h

Telefon: +1 877-225-5337

#10 900 North Michigan Shops

Mesto za rafiniranu kupovinu

900 North Michigan Shops podiže luksuznu kupovinu i zabavu na nove visine, počevši od svoje zadivljujuće arhitekture. Ovde ćete pronaći hranu svetski poznatih kuvara, simulatore golfa u zatvorenom prostoru i više od 70 vrhunskih prodavaca. Prodavnice obuhvataju imena poput Motorcoach, J.Crew, Gucci radnje na dva nivoa i Bloomingdale na 6 spratova.

Lokacija: 900 Michigan Ave, Chicago, IL 60611, USA

Radno vreme: Ponedeljak-petak, od 11:00h do 19:00h, subota od 10:00h do 19:00h, nedelja od 11:00h do 18:00h

Telefon: +1 312-915-3916

#11 Shops at North Bridge

Elegantna destinacija za kupovinu i restorane na Magnificient Mile trasi

Shops at Northe Bridge je elegantno mesto u Čikagu koje nudi odgovor na vaše potrebe za maloprodajnom ‘terapijom‘. Protežući se na 6 blokova duž Magnificient Mile trase, naći ćete sve glavne maloprodajne prodavnice, jednu pored druge. Od vodećeg Nordstrom-a do više od 50 svetski poznatih prodavnica, takođe su predstavljeni APM Monaco, Untuckit, MCM Worldwide i White House Black Market.

Kada treba da napravite pauzu, možete da sipate gorivo u svoj organizam u jednom od 20 restorana u tržnom centru. Sa toliko toga da vidite i kupite, ovde biste lako mogli da provedete nekoliko sati – a da i ne primetite!

Lokacija: 520 N Michigan Ave, Chicago, IL 60611, USA

Radno vreme: Ponedeljak-četvrtak, od 10:00h do 21:00h, subota od 10:00h do 20:00h, nedelja od 11:00h do 19:00h

Telefon: +1 312-327-2300

#12 Streeterville

Kupujte u čuvenoj čikaškoj Veličanstvenoj Milji (Magnificient Mile)

Streeterville je dom najpoznatijeg trgovačkog područja u Čikagu, „Magnificient Mile“, koja sadrži beskrajne mogućnosti kupovine među više od 450 prodavnica. Ova trasa se prostire na 13 blokova, od Oak Ulice (Oak Street) do Čikago reke. Ako tražite modne artikle, naći ćete prodavnice odeće kao što su Burberry i Chanel, kao i obuću iz Ugg Store i Nike. Postoje i jedinstvene prodavnice kao što su Dylan’s Candy Bar i Uniglo. Ogroman Nordstrom sadrži 4 sprata na kojima su pregršt mogućnosti za šoping i u kojima možete naći SVE – od kućnog pribora do dečijih igračaka.

#13 Jeweler’s Row

Kupujte fini nakit, napravljen od dijamanata i dragog kamenja

Jeweler’s Row je naziv okruga dijamanata u Čikagu i popularno je naselje za pronalaženje finih dijamanata i drugog dragog kamenja i nakita. Naći ćete Jeweler’s Row koji se nalazi između East Monroe Ulice (East Monroe Street) i East Washington Ulice (East Washington Street) na Wabash Aveniji (Wabash Avenue). Opcije kupovine ovde su beskrajne. U Jeweler’s Row-u se nalazi 200 prodavnica nakitu kojima možete kupovati samo najlepše. Takođe možete posetiti Donna Jewelry Co, porodičnu prodavnicu koja nudi vereničko prstenje i nakit po meri. The Classic Gem Fine Jewelry nudi prilagođene porudžbine i širok spektar ’loose’ dragulja. Dok šetate ulicom, možete se diviti istorijskim zgradama iz ranog 20.veka.

 

Izvor: Hotels.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0