1,3 miliona imigranata čeka na termin za obradu biometrijskih podataka. USCIS ovim povodom izdao saopštenje

1,3 miliona imigranata čeka na termin za obradu biometrijskih podataka. USCIS ovim povodom izdao saopštenje

USCIS: Nove mere – Platite $2.500 i vaš imigracioni slučaj biće rešen po ubrzanoj proceduri
USCIS uveo na formular pored muškog i ženskog i opciju za treći pol
Želite da se preselite iz SAD u Kanadu? Evo kako da to uradite

Više od milion imigranata u Sjedinjenim Državama koji su zatražili državljanstvo SAD-a putem naturalizacije, prilagođavanja statusa i druge imigracione pogodnosti čekaju na biometrijske usluge u lokalnom Centru za podršku aplikacijama (ASC) kako bi dali otiske prstiju, fotografiju i / ili potpis.

Zbog pandemije koronavirusa, lične usluge su otkazane u kancelarijama Službe za državljanstvo i imigraciju (USCIS) između marta i juna prošle godine, a posle otvaranja usledila su naknadna ograničenja radi ublažavanja širenja COVID-19.

Otkazano je na hiljade zakazanih biometrijskih sastanaka i USCIS je rekao da će dobiti novi termin nakon što se normalizuje rad službe. Međutim, mnogi podnosioci imigracionih aplikacija još uvek čekaju svoj termin, pa su njihovi imigracioni procesi odloženi.

Ove nedelje su američke imigracione vlasti prvi put saopštile novosti o situaciji u centrima za podršku aplikacijama (Application Support Centers).

USCIS je priznao da zbog pandemije COVID-19 doživljava kašnjenja u zakazivanju sastanaka radi prikupljanja biometrijskih podataka od podnosilaca zahteva.

Na trenutno vreme obrade zahteva utiče nekoliko faktora, uključujući potražnju i kapacitet pojedinačnih ASC-a“, saopštili su iz zvaničnici imigracione agencije.

Otprilike 1,3 miliona imigranata čeka na svoj termin za obradu biometrijskih podataka, dok je otprilike 280.000 imigranata otkazan termin između marta i juna saopštila je agencija za nacionalnu bezbednost.

USCIS je započeo ponovno fazno otvaranje naših centara u julu, nakon što smo postavili zaštitne ekrane i uključili odgovarajuće mere socijalnog distanciranja na 132 lokacije“, saopštili su iz agencije.

Dobra vest je, međutim, da će s obzirom na trenutnu situaciju, kada to bude odobreno zakonom, USCIS ponovo koristiti prethodno prikupljene biometrijske podatke za obavljanje bezbednosnih provera – pa će zbog toga imigranti moći da preskoče ponovne termine za prikupljanje biometrijskih podataka.

Ukoliko USCIS ponovo koristi ranije prikupljene biometrijske podatke za aplikacije koje su na čekanju, agencija će podnosiocu prijave poslati obaveštenje Form I-797   u kome se navodi da će ponovo koristiti biometrijske podatke podnosioca zahteva i da podnosilac zahteva nije obavezan da se pojavi, objasnio je USCIS.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0