12 najpopularnijih turističkih atrakcija u Ilinoisu

12 najpopularnijih turističkih atrakcija u Ilinoisu

10 stvari po kojima je Amerika poznata
Devet najlepših i najčešće fotografisanih planina u Sjedinjenim Državama
Glasnik Preporuka – Devil’s Den Florida

Ilinois je odlična destinacija leti, ali velike kulturne atrakcije u državi i odlična kupovina ga čine zabavnim mestom za posetu u bilo koje doba godine.

Čikago je najpopularnija destinacija u državi koja privlači putnike iz cele Amerike i celog sveta. Ovde ćete pronaći neke od najboljih maloprodajnih opcija u državi, restorane, muzeje i kulturne prostore. U gradu se nalaze i neke fantastične zgrade koje su dizajnirale arhitekte kao što su Frank Lloyd Wright i Louis Sullivan.

Springfild, glavni grad države, je još jedan grad sa brojnim stvarima koje treba videti i raditi, uključujući posetu Predsedničkoj biblioteci i muzeju Abraham Lincoln-a, i kuću Dana – Thomas.

Širom države ćete pronaći zanimljiva mesta za posetu, od praistorijskog indijskog naselja u Cahokia Mounds do mirnih Andersen japanskih vrtova u Rokfordu (Rockford).

Planirajte svoje putovanje pomoću naše liste najboljih atrakcija u Ilinoisu!

#1 Willis Tower Skydeck

Willis Tower

Sa vrha Willis Tower-a, turisti mogu da vide do 50 milja preko četiri države i Michigan jezera. Skydeck se nalazi na 1.353 stope iznad zemlje, na 103.spratu, a stakleni pod The Ledge-a se proteže sa strane zgrade kako bi hrabriji posetioci imali priliku da pogledaju pravo dole.

Još jedno sjajno mesto gde se možete diviti gradu odozgo je 360 Chicago, koji se nalazi u zgradi John Hancock. Turisti mogu da uživaju u osmatračnici sa staklenim zidovima ili da pogledaju jedinstvenu panoramu sa „Tilt-a“, staklene ograde koja vas izaziva da pogledate dole na 1.000 stopa iznad Veličanstvene Milje.

Adresa: 233 South Wacker Drive, Chicago, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#2 Millennium Park i Cloud Gate

Jay Pritzker Pavilion, Millennium Park

Smešten u centru Čikaga, Millennium Park je deo mnogo većeg Grant Park-a. Cloud Gate se nalazi u centru parka, skulptura od poliranog čelika od čak 110 tona. Inspirisana tečnom živom, zakrivljena površina odražava horizont Čikaga i turiste koji prolaze kroz njegov luk.

U Millennium Park-u je takođe smeštena Krunska fontana (Crown Fountain), jedinstvena, moderna interpretacija drevnih gargojla koja koristi projektovane slike građana Čikaga. The Lurie Garden je takođe u ovom parku, i to je bašta za četiri godišnja doba koja je besplatna za javnost. Postoje posebni događaji tokom cele godine u bašti i koncerti na otvorenom u paviljonu Jay Pritzker. Park je centralno lociran, u blizini mnogih glavnih turističkih atrakcija i prodavnica u Čikagu.

Adresa: 201 East Randolph Street, Chicago, Illinois

#3 Veličanstvena Milja u Čikagu

Magnificent Mile in Chicago

Šetnja Veličanstvenom Miljom (Magnificient Mile), delom Mičigen avenije (Michigan Avenue), je obavezan deo za posetioce Vetrovitog grada. Kupovina ovde je jedna od najboljih u Čikagu jer ima sve – od svakodnevnih prodavnica do luksuznih butika.

Svratite u bilo koji od fantastičnih muzeja, restorana, hotela i drugih zabavnih sadržaja duž onoga što lokalno stanovništvo naziva Mag Mile. The John Hancock zgrada, Wrigley zgrada i Tribune Tower se nalaze u ovoj ulici, a samo nekoliko blokova od Michigan jezera i čuvenog Navy Pier-a.

Oficijalna stranica: klik OVDE

#4 Abraham Lincoln predsednička biblioteka i muzej

Abraham Lincoln Presidential Library and Museum

Smešten u Springfildu, Predsednička biblioteka i muzej Abraham Linocln nudi odličnu priliku za učenje, ne samo o Abrahamu Linkolnu već i o istoriji države Ilinois.

Objekat je otvoren 2004.godine, ali su zbirke knjiga su projekat u toku već više od jednog veka. Ovo je uglavnom istraživački objekat, koji sadrži mnogo značajnih rukopisa i drugog materijala, iako nije sva zbirka izložena javnosti.

Adresa: 112 North Sixth Street, Springfield

#5 Navy Pier

Navy Pier

Smešten uz obalu Čikaga, Navy Pier je odična turistička destinacija sa svim vrstama stvari koje će pomoći da se zabave ljudi svih uzrasta. Muzeji, restorani, šoping, filmovi i pozorište su neke od dostupnih opcija.

Najvažnije stvari uključuju Ringišpil (Ferris wheel); Dečiji muzej Čikaga (Chicago Children’s museum); Čikaško Šekspirovo pozorište (Chicago Shakespeare Theater); Kristalne bašte, koje nude tropsko utočište čak i po zimskim danima. Zbog prirode nekih atrakcija na otvorenom, najbolje vreme za posetu Navy Pier-u je leto, međutim, ovde ćete uvek naći mnogo stvari koje možete da radite tokom cele godine.

Adresa: 600 East Grand Avenue, Chicago, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#6 Lincoln Park

Tiger at the Lincoln Park Zoo

Lincoln Pakr se proteže šest milja duž obale Michigan jezera i najveći je gradski park. Jedna od njegovih najvećih atrakcija je zoološki vrt Lincoln Park, jedan od najstarijih zooloških vrtova u državi. Dom je velikom broju sisara, ptica, vodozemaca i gmizavaca.

Popularni stanovnici uključuju lemure, dvoprste lenjivce, afričke lavove, polarne medvede i crvenu pandu. U blizini se nalazi Konzervatorijum, dom egzotičnih tropskih biljaka u četiri ogromana staklenika, uključujući palme, paprati i orhideje.

U parku se nalaze i Muzej prirode Peggy Notebaert i Muzej istorije Čikaga, kao i pozorište, staze za šetnju i plaža.

#7 Anderson japanski vrtovi

Anderson Japanese Gardens

Japanski vrtovi Anderson, japanska bašta od 10 jutara u Rokfordu, je sjajno utočište gde možete videti kaskadne vodopade, jezerca, kamene formacije potoka, vijugave staze, kućice čaja i kuću za goste, izgrađenu u autentičnom sukiya stilu. Kada ste spremni za odmor od razgledanja, ovo je prelepo mesto za opuštanje i uživanje u miru. Klupe i umetnički dizajnirani prostori omogućavaju razmišljanje i kontemplaciju.

Dizajner vrta, Hoichi Kurisu, je bio poznati dizajner pejzaža u svom rodnom Japanu i dizajnirao je druge značajne vrtove širom Amerike, uključujući i divne japanske vrtove u Portlandu.

Ako vam se probudi apetit, restoran Fresco na licu mesta služi inovativna i divna jela za doručak i ručak. To je idealno mesto da se zadržite na kafici, dok upijate mirnu atmosferu.

Adresa: 318 Spring Creek Road, Rockford, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#8 Starved Rock državni park

Starved Rock State Park

Ovaj državni park, jugozapadno od Čikaga na reci Ilinois, je poznat po svojim prelepim kanjonima i vodopadima. Park ima 13 milja staza koje omogućavaju pristup nekim od najslikovitijih oblasti, a vođene šetnje su takođe dostupne za bezbedna i obrazovna iskustva pešačenja. Park je upisan u Reigstar nacionalnih istorijskih znamenitosti, dok su zgrade u Nacionalnom registru istorijskih mesta. Starved Rock nudi mnoge mogućnosti za rekreaciju u svojih 18 kanjona, uključujući pecanje i vožnju čamcem na reci, piknik, jahanje, kampovanje i zimske sportove. Naziv parka potiče od mračne priče o grupi Ilini Indijanaca koji su se sklonili na stenu, a njihovi neprijatelji su ih ostavili tu da umru od gladi.

Adresa: 2668 East 875th Road, Oglesby, illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#9 Državno istorijsko nalazište Cahokia Mounds

Cahokia Mounds State Historic Site

Cahokia Mounds je poznato po tome što je najveće praistorijsko indijsko naselje severno od Meksika i obuhvata najveću koncentraciju humki. Ukupno ih ima 120, sa monaškom humkom od 100 stopa u samom centru. Ovo je najveći praistorijski zemljani rad u Americi.

Lokalitet je bio okupiran od 1400.goidne nove ere, prvenstveno od kulture Misisipija. Oblast obuhvata skoro šest kvadratnih milja, a na svom vrhuncu, oko 1100.godine naše ere, možda je imala 10 do 20.000 stanovnika.

Pored toga što je državno istorijsko mesto, Cahokia je takođe nacionalna istorijska znamenitost i UNESCO-ova svetska baština. Interpretativni centar priča priču o lokalitetu i ljudima koji su ga izgradili sa audiovizuelnim prezentacijama, artefaktima, grafikama i dioramama, uključujući seosku rekreaciju u prirodnoj veličini.

Lokacija: Collinsville, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#10 Umetnički institut Čikaga (Art Institute of Chicago)

Art Institute of Chicago

Umetnički institut u Čikagu je jedna od najistaknutijih kulturnih institucija u gradu i međunarodno poznata po svojim zbirkama. Smešten u zgradi iz kasnih 1800tih godina, zajedno sa drugim modernijim proširenjima, institut sadrži sve, od antičke skulpture do postimpresionističkih slika, i mnogih drugih oblasti intresovanja. Stalne kolekcije uključuju afričku umetnost, srednjovekovno i renesansno oružje i oklop, savremenu umetnost i tekstil.

Adresa: 111 South Michigan Avenue, Chicago, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

#11 Dana – Thomas House, Springfield

Dana-Thomas House, Springfield

Dana – Thomas kuća, koju je sagradio Frank Lloyd Wright 1902.godine, predstavlja jednu od njegovih ranih, velikih kuća u prerijskom stilu, i posebno je dobro očuvana. Danas je ova struktura od 35 soba, koja se nalazi u Springfildu, kuća-muzej, koja je otvorena za javnost uz obilaske sa vodičem.

Kuća je velika, ima preko 12.000 kvadratnih stopa i ima mnogo stepenica za servisiranje 16 različitih nivoa. Obavezno obratite pažnju na spektakularne prozore i staklena vrata.

Adresa: 301 East Lawrence Avenue, Springfield

Oficijalna stranica: klik OVDE

#12 Ulysses S. Grant kuća, državno istorijsko nalazište, u Galeni

Ulysses S. Grant Home State Historic Site in Galena

Grantova kuća u Galeni je poklonjena Ulysses. S. Grant-u 1865.godine, po povratku iz Građanskog rata. Kuać je u potpunosti obnovljena u vremenskom periodu 1860tih godina i sadrži mnoge Grantove lične stvari, kao i originalni nameštaj. Dostupni su obilasci koji vam omogućavaju da naučite sve o ovom heroju Građanskog rata.

Adresa: 500 Bouthilier Street, Galena, Illinois

Oficijalna stranica: klik OVDE

 

Izvor: Planetware.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0