12 najboljih gradova za iznajmljivanje u SAD. Nijedan od njih nije na Zapadnoj obali

12 najboljih gradova za iznajmljivanje u SAD. Nijedan od njih nije na Zapadnoj obali

Da li znate koje američke države imaju najveći procenat visoko obrazovanog stanovništva?
Kalifornijski Senat usvojio zakon o legalizaciji psihodelika
Čikago: McDonald’s otvorio novi restoran CosMc’s

Rangiranje koje je objavio web sajt za lične finansije WalletHub nije samo ispitivao cene zakupa – koje su porasle za 14% u odnosu na prethodnu godinu u Sjedinjenim Državama – ali i druge parametre pristupačnosti za svako tržište. Ove metrike uključuju troškove života, prosečnu kvadraturu kuće, prosečne troškove osiguranja za iznajmljivanje, zakone o podstanarstvu, limite depozita i standarde pregleda stanara.

Bodovanje je takođe uključivalo metriku kvaliteta života, koja je učinila do 40% ukupne cene tržišta za iznamljivanje. Ove metrike su uključivale vremenske prilike, kvalitet škola, stope kriminala, ankete o zadovoljstvu stanovnika, prosečne troškove putovanja i snagu lokalnog tržišta rada.

Evo pogleda na 12 najboljih američkih gradova za iznajmljivanje, od 182 najveća metro područja:

 1. Columbia, Maryland
 2. Overland Park, Kansas
 3. Sioux Falls, South Dakota
 4. Bismarck, North Dakota
 5. Lincoln, Nebraska
 6. Chandler, Arizona
 7. Scottsdale, Arizona
 8. Gilbert, Arizona
 9. El Paso, Texas
 10. Casper, Wyoming
 11. Cedar Rapids, Iowa
 12. Fargo, North Dakota

Dok veliki gradovi poput Njujorka, Los Anđelesa, Atlante i Čikaga zauzimaju donju polovinu rangiranja, manji gradov na jugozapadu i srednjem zapadu zauzimaju prva mesta.

Kolumbija, Merilend, zajednica van Baltimora, je zauzela prvo mesto. Tržišta u Arizoni, Teksasu, Ajovi i Dakotama zauzimaju dobar deo od 50 najboljih.

Ova tržišta su u manje gusto naseljenim državama koje imaju više slobodnih radnih mesta i niže cene zakupa, iako nemaju uvek najviše rangiranje kada je kvalitet života u pitanju. Na primer, četvrtoplasirani Bizmark, Severna Dakota, je zauzeo prvo mesto po pristupačnosti, ali samo 157.mesto po kvalitetu života.

Gradovi u Kaliforniji takođe su se pojavili na rang listi, a San Francisko je najviše rangiran na ukupno 14.mestu, a sledi ga San Hoze, koji je rangiran na 20.mestu. kao i kod ova dva grada, mnoga tržišta stanoavnja u Kaliforniji su imala visoku ocenu kvaliteta života, ali je njihov rang često bio potkopan zbog srednjeg ili lošeg rangiranja zbog pristupačnosti.

Pristupačnost zakupnine je i dalje gorući problem za potrošače. Srednje cene zakupa su porasle za oko 300 dolara u prošloj godini, na ukupno 2.016 dolara od juna 2022.godine, prema podacima Redfin-a, kompanije za posredovanje u prometu nekretninama.

Za rangiranje, WalletHub je uporedio 150 najnaseljenijih gradova Sjedinjenih Država, plus najmanje dva najnaseljenija grada u svakoj državi. Analiza je procenila dostupnost zakupa i kvalitet života kroz 22 različita pokazatelja, koristeći podatke iz izvora kao što su Biro za popis stanovništva Sjedinjenih Država (U.S. Census Bureau), Nacionalno udruženje prodavaca nekretnina (National Association of realtors) i organizacija Velike škole (GreatSchools.org).

 

Izvor: Cnbc.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0