10 Najopasnijih kvartova u Čikagu!

10 Najopasnijih kvartova u Čikagu!

Istorija srpskog naroda u Čikagu – 140 godina od dolaska prvih Srba u Ameriku
Amazon Fresh najavljuje otvaranje druge prehrambene prodavnice u Čikagu
Sve o Zelenoj karti: Cena i troškovi najpoznatijeg američkog dokumenta

Kada pomislite na kvartove u Čikagu i njihovu okolinu, mnogi stereotipi vam padaju na pamet. Postoje hipsterske, koledz četvrti ali i delovi grada poznati po zločinima i siromaštvu. Sve u svemu, Čikago se svrstava u najbolje lokacije za život u Sjedinjenim Državama. To je rezultat jake ekonomije, odličnih akademskih institucija, kulturnih dešavanja  i dobrih poslovnih prilika. U Čikagu postoje naselja koja odgovaraju svačijem ukusu.

Međutim, ovaj grad ima i svoju tamnu stranu za koju se nadamo da nećete iskusiti. Postoje četvrti koje su udaljene od glavnih gradskih turističkih oblasti. Iako su nažalost prepune kriminala, mnogi kažu da su ove četvrti okosnica Čikaga i da je to razlog zašto je grad takav kakav jeste danas. Predstavljamo 10 najopasnijih četvrti u Čikagu, po istraživanju Chicago Tribune-a.

Chatham

Kuće u ovom delu grada u proseku koštaju manje od 150 000$, a stopa nezaposlenosti iznosi 14%. Sa svojih 32.100 stanovnika, on ima 19. najviši stepen kriminala od svih kvartova u Čikagu. Ovo u kombinaciji sa niskim troškovima stanovanja, velikom gustinom stanovanja, visokom nezaposlenošću i niskim primanjima stavlja Chatham u prvih 10.

Grand Crossing
Sa 32.000 stanovnika na širokom području, Grand Crossing se nije rangirao više na listi zbog manje gustine stanovanja. Indeks kriminala je 14. najviši u gradu, dok prosečan prihod iznosti 31.000 dolara.

West Garfield Park

Ovaj kraj je 18. po stopi kriminala u Čikagu. Šanse da budete žrtva zločina za svaku godinu provedenu u ovoj sredini iznose 1:20. Velika većina stanovništva živi ispod granice siromaštva.

 

Chicago Lawn

Sa svojih 54 hiljade stanovnika na relativno malom prostoru ova četvrt je na 8. mestu po stopi kriminala. Oko 10% stanovnika ovog dela grada je nezaposleno.

Gage Park

Prihodi su veći od svih ostalih naselja na ovoj listi i iznose 38.000 dolara. U ovoj četvrti živi 39.000 stanovnika a stopa kriminala je 13. najgora u gradu.

Fuller Park

Sa niskom gustinom stanovanja od 2800 stanovnika, ali sa stopom kriminala koja je druga najgora u Čikagu, Fuller Park je na broju pet na ovoj listi. Prosečni dohodak iznosi svega 18.000 dolara, dok se kuće prodaju u proseku 114.000 dolara.

Auburn Gresham

Kao i većina drugih opasnih kvartova, Auburn Gresham se takođe nalazi na južnoj strani grada. Sa 49.000 stanovnika gusto spakovanih u malom prostoru, ovaj kvart ima 11. najgori indeks kriminala u Čikagu. Više od 16% stanovnika ovog kvarta je bez posla, a prosečan prihod domaćinstva iznosi 33.000 dolara godišnje.

Riverdale

Indeks kriminala najgori je u Čikagu, a prosečni prihod domaćinstva iznosi 14.000 dolara. Celokupno stanovništvo ovog naselja živi ispod granice siromaštva. Svaki peti stanovnik nije zaposlen. Kuće se prodaju po 90 hiljada dolara zbog nebezbednosti.

Englewood

Nešto manji i još siromašniji brat blizanac West Englewooda jeste Englewood sa svojih 28 hiljada stanovnika i prosečnim primanja od oko 20000 dolara godišnje. Stopa kriminala je četvrta najviša od ukupno 76 gradskih naselja.

West Englewood

Najgora četvrt u Čikagu je zapadni Englevood koji ima 35.000 stanovnika, prosečni prihod od 29.000 dolara i treći najgori indeks kriminala u gradu. Znajte da ovaj kvart ima takvu reputaciju kada Google automatski predloži u pretrazi “West Englewood Crime” pre nego što završite sa unosom imena ovog naselja. Pored niskog prosečnog dohotka, velikog broja stanovnika i strašnog indeksa kriminala, mnogi stanovnici bore se da sastave kraj s krajem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

COMMENTS

WORDPRESS: 0