10 Najboljih Ski centara u Sjedinjenim Državama za ovu zimsku sezonu

10 Najboljih Ski centara u Sjedinjenim Državama za ovu zimsku sezonu

Najbolji nacionalni parkovi u Ilinoisu
20 najlepših mesta za kampovanje u Americi
Planirate odmor na Floridi? Ovo su 15 najbolje rangiranih turističkih atrakcija na Floridi za 2021. godinu

Želeli biste da skijate u jednom od najboljih ski odmarališta u Americi? Sa nama ćete doći do pravih informacija jer smo izdvojili 10 najboljih skijališta u čitavim Sjedinjenim Državama među kojima ćete sigurno naći svoj izbor za ovu zimu! Izbori su možda po malo subjektivni ali smo se trudili da izdvojimo dobre i loše strane svakog mesta čime ćete, samim tim, biti u mogućnosti da ipak sami odlučite šta je najbolje za vas i vašu porodicu!

Hajde da vidimo kojih je to deset najboljih ski odmarališta koje možete posetiti ove zime uz poštovanja svih bezbedonosnih mera!

  1. Breckenridge

Najpopularnije odmaralište u Koloradu, izglasan kao jedan od najboljih ski gradova u Americi

Prednosti:

+živahan ski grad sa prelepim ski stazama

+  raznoliki izbor smeštaja, od pristupačnih do raskošno visokih cena

+  nagrađivani terenski parkovi

-poprilične gužve

 

Najbliži aerodromi:

Denver International Airport – 104 mi (dva i po sata vožnje)

Breckeringe je jako popularna ski destinacija sa živahnim istorijskim gradom i opuštenom atmosferom. Nedvosmisleno je jedna od najboljih planina za skijanje ali je takođe tu i puno drugih skijaša. Ovo nije iznenađujuće obzirom na to šta sve Breck nudi; povoljna prenoćišta, obične padine za skijanje i najviši lift u Severnoj Americi. Atmosfera u gradu je zabavna i opuštena plus postoji puno opcija za šoping, prelepe večere i izlaske na pića. Smeštaj je raznovrstan i ima ga u izobilju sa stotinama hotela i hiljadama stanova u kojima možete odsesti. Sa ovako bogatom ponudom, Breck je jedan od najboljih odmarališta za svačiji budžet!

  1. Vail

Još jedno od poznatih i velikh skijališta Kolorada.

Prednosti:

+  najveće skijalište Koloada

+  šarmantni skijaški grad za pešake sa bogatim izborom hrane i mesta za šoping

+   luksuzno iskustvo

-mogućnost gužvi i visokih cena

Najbliži aerodromi:

Eagle County Regional Airport – 34 milje (50 minuta vožnje)

Denver International Airport – 120 milja (dvo i po časovna vožnja)

Vail je jedan od najposećenijih odmarališta u Americi sa ogromnim sa gužvama koje užurbano pristižu zbog neizmerno velikog skijaškog područja i savršeno slikovitim selima u evropskom stilu ispunjenih beskonačnim restoranima, prenoćištima i skijaškim aktivnostima. Sve te površine nude lep i raznolik teren raširen na prenjoj strani kojom dominiraju zeleni i plavi groomers and back bowls where incurable powder hounds head for glades, bumps and steeps. Nekima će ovo odmaralište delovati formalno i izmišljeno u poređenju sa autentičnijim gradovima poput Breckenridge-a ali svakako ima svoje prednosti. Jedna od njih je jedna od najskupljih ulaznih karata u državi!

  1. Aspen Snowmass

Četiri prepoznatljive skijaške oblasti u jednom području, dostupne na jednoj voznoj karti, skupljene oko poznatog skijaškog grada.

Prednosti:

+poznat i živahan grad sa bogatim izborom hrane i mesta za šoping

+fantastični skijaški tereni za srednje i napredno znanje skijanja

-visoke cene putovanja

Najbliži aerodromi:

Aspen/Pitkin County Airport – 8 milja (15 minuta vožnje)

Denver International Airport – 220 milja (četiri sata vožnje)

Aspen je vrlo poznato skijalište u svetu za bogate i evouliralo je u čak četiri zasebna skijališta: Aspen, Snowmass, Buttermilk i Aspen Highlands. Svi su povezani šatl sistemom, dostupni su jednom voznom kartom i okupljeni oko jednog od najvećh skijaških gradova na svetu! Aspen je zaista kralj skijaških staza sa beskonačnim večerama i noćnim životom! Da, dobro ste čuli, Aspen nudi i ludi provod tokom noći! Ovo je takođe skoro jedino skijalište na kome nećete imati problema sa mučninom zbog visine! Zbog svog sjaja i glamura zbog koje dolaze i slavne ličnosti, Aspen zaista opravdava sve napisano ali po određenoj ceni tako da imajte u vidu skupocenost ovog putovanja, pogotovo ako želite da budete blizu padina!

  1. Alta

Planina samo za iskusne skijaše sa pristupom Snowbird-u na prevoju AltaBird.

Prednosti:

+svetki priznat, ekstremni teren za skijanje

+ jednostavno snalaženje u odmaralištu

-prenoćišta, noćni život i mogućnosti za šoping po malo fale na ovom mestu

Najbliži aerodromi:

Salt Lake City International Airport – 32 milje (40 minuta vožnje)

Alta je jedno od poslednjih odmarališta u Americi koje je zabranilo prisustvo snoubordera, što je u nekim krugovima primljeno sa oduševljenjem a u nekima poprilično neslavno. Ako ste skijaš, budite spremni da vas prekrije sneg na neverovatnim strminama i stazama. Iako postoji samo 2200 hektara skijaškog terena, za svaku vrstu skijaša postoji staza. Ako to nije dovoljno, samo nadogradite svoju kartu za skijanje za ovaj prelepi sport na susednom Snowbird-u! Pored samo nekoliko mesta za prenoćište u podnožju staza, mesto za odmaranje i opuštanje nije veliko. Za turiste koji vole noćni život i šoping zajedno sa svojim skijanjem, postoji opcija prenoćišta u Salt Lake City-ju.

  1. Jackson Hole

Ovo mesto se nalazi u Vajomingu.

Prednosti:

+famozni tereni za iskusne skijaše

+seoce ispunjeno restoranima i mogućnostima za noćni provod

+puno opcija za prenoćište u seocetu i kaubojskom gradu Jackson

-mogućnost velikih gužvi

Najbliži aerodromi:

Jackson Hole Airport – 25 milja (sat vremena vožnje)

Jackson Hole je delimično ozloglašen po svojim ekstremnim terenima i strminama sa najneprekidnijom vertikalom u čitavim Sjedinjenim Državama. Iako ima reputaciju raja za skijaše eksperte, nedavna poboljšanja (uključujući nedavno otvoreni lift Teton) učinila su lakši pristup srednjem terenu. Sa druge strane, Jackson Hole nije idealan za početnike i decu zbog nedostatka terena za početnike. Gužva takođe može predstavljati problem. Ako tražite lak pristup skijalištima kao i drugim vrstama opuštanja nakon skijanja, ostanite u selu Teton koje i ma pregršt barova. Ako vam ovo malo mesto ne prija, uvek možete otići u gradić Jackson koji je 20 minuta udaljen a nudi mnogo više mogućnosti za noćni život i kupovinu.

  1. Telluride

Poznat po:

Ovo je Zapadni grad sa puno prelepih pogleda na prirodu kao i fantastičnim terenima, vrhunski opremljeno odmaralište za skijanje

Prednosti:

+izuzetan teren za skijanje

+najbolja planina za skijanje u Koloradu čija je opremljenost vrhunska za kretanje

+istorijski zapadni grad sa predelima koji oduzimaju dah

-jedan je od odmarališta do kojeg je teško doći

Najbliži aerodromi:

Telluride Regional Airport – 8 milja (20 minuta vožnje)

Montrose Regional Airport – 70 milja (sat i po vremena vožnje)

Za razliku od mnogih odmarališta sa ove liste, Telluride nudi sjajnu priliku za probanje visokoalpinskih vrh sa vrha Prospect Express-a. Iskusni skijaši mogu da se popnu do vrha Pallmyra i odaberu intenzivne rute dok hrabri skijaši sa srednjim nivoom umeća svoju dozu adrenalina mogu dobiti na negovanijim delovima Revelation Bowl-a. Povrh svega, postoji neverovatan grad na Divljem Zapadu i besplatne gondole koje povezuju dve osnovne oblasti, Telluride i Mountain Village. Iako je poteškoća pristupa Telluride-u jedan od njegovih najvećih nedostataka, ova činjenica pomaže u smanjenju gužvi koja inače postoji u ovakvim odmaralištima. Kao maleni skriveni deo prirode, Telluride će vam pružiti savršeni ugođaj i ušuškani komad skijaškog raja!

  1. Squaw Valley – Alpine Meadows

Poznat po:Širok izbor ekstremnih terena, živahna kultura skijanja i olimpijskog nasleđa

Prednosti:

+najveće ski odmaralište u Kaliforniji

+legendarna reputacija velikih snežnih padavina i ozloglašenih strmina

+visok nivo sređenosti strmih staza

-velike gužve i redovi tokom snežnih dana

Najbliži aerodromi:

Reno – Tahoe International Airport – 47 milja (50 minuta vožnje)

Kombinujući vrhinski teren Squaw Valley-ja sa snegom Alpine Meadows-a i pogledom na jezero Tahoe, ova dva odmarališta su se spojila i stvorila Squaw Alpine. Iako nisu povezani liftovima, možete skijati na oba mesta sa jednom kartom za skijanje i kratkom vožnjom šatlom. Poznat po svojim ekstremnim stazama, Squaw Valley je uvek omiljeni favorit za iskusne skijaše i vozače. Malo seoce ima veliki izbor mesta za jelo, piće i kupovine kao i prenoćišta. Obzirom da je jedno od najpogodnijih odmarališta za dolazak iz naseljenog dela zaliva, Squaw može privući velike gužve što znači prepuna parkirališta i duge linije ispred lifta. Sa druge strane, Alpine Meadows je u često u senci svog legendarnog suseda ali ne zaboravite da je upravo ovo mesto fantastično za skijanje ako tražite odličan teren bez gužve!

  1. Beaver Creek

Mesto gde ćete imati fenomenalnu uslugu i vrhunski odmor.

Prednosti:

+Vrhunsko mesto koje će vam ugoditi po svakom vašem kriterijumu

+Male gužve u odnosu na Vail

+Prelepo uređene staze

-Očigledan nedostatak je cena svih usluga

Eagle County Regional Airport – 28 milja (30 minuta vožnje)

Denver International Airport – 130 milja (tri sata vožnje)

Beaver Creek je najnovije odmaralište Kolorada koje je već poznato po luksuzu na padinama i van njih! Na padinama, očekujte vrhunski uređene staze do perfekcije i efikasne lift sisteme sa kratkim linijama putovanja. Većina staza su za početnike i malo iskusnije skijaše koji će doživeti nezaboravno iskustvo skijajući. Nalazeći se na samo deset minuta od srodnog odmarališta Vail-a, ovo mesto je manje što znači manje gužvi. Posle skijanja, ugodite sebi u selu koje je specijalno napravljeno za ovo odmaralište. Ako želite da se odmorite u ekstravagantno skupim uslovima nakon vrhunskog dana skijanja, ovo je pravo mesto za vas!

  1. Steamboat

Ovo je opušteni zapadni skijaški grad sa toplim, prirodnim izvorima

Prednosti:

+Opustite se u jednom od mnogih geotermalnih toplih izvora!

+Mali i autentični Zapadni Grad

+Gužve su retke

-Malo je udaljenije od Denvera

Najbliži aerodromi:

Yampa Valley Regional Airport – 28 milja (40 minuta vožnje)

Denver International Airport – 180 milja (3 i po sata vožnje)

U ovom mestu, staze nisu ograničene samo za iskusne skijaše već su dostupne za sve one koji znaju po malo da skijaju i za one koji žele da nauče. Takođe, ova planina ima nisku nadmorsku visinu što znači da nećete imati mučnine od visina za razliku od drugih odmarališta. Nedostatak manje visine? Malo snega. Sneg se ovde brže razgrađuje ali ipak, ovaj grad vam nudi sav svoj rustični šarm na dlanu koji ćete obožavati. Malo je udaljeniji od aerodroma i nije lako dostupan ali je samim tim sačuvan od ogromnih gužvi. Ako možete da priuštite noćenje i ako ste hrabri za ovo prelepo putovanje, Steamboat je definitivno jedno od najboljih za odmor!

  1. Snowbird

Ovo mesto je poznato po svojim stazama za skijaše sa srednjim znanjem skijanja i eksperte sa pristupom Alta-i na prevoju AltaBird.

Prednosti:

+Sjajni, izazovni tereni za skijaše sa srednjim nivoom skijanja i eksperte

+Povezan sa Altom (ova pogodnost je važna samo ako znate da skijate)

+Efikasan sistem lifta i duge skijaške sezone

-Nije pogodan teren za početnike i ima mali broj restorana, mogućnosti za noćni život i prenoćišta

Najbliži aerodromi:

Salt Lake City Internatinal Airport – 32 milje (40 minuta vožnje)

Snowbird nudi neke od najboljih terena for shredders with steeps and chutes to trees and bowls. Što je najbolje od svega, Snowbird ima vrlo efikasan lift sistem and sees dumps of that famous Utah pow on a north-facing aspect, čineći ga laganim i svežim! Za razliku od Alte, skijaši i snouborderi su dobrodošli  iako tereni nisu najbolji za početnike. Ako ste došli kako biste uživali takođe i u noćnom životu ovog mesta, nemojte se razočarati ali ovo mesto ne nudi puno opcija; ne kao u Park City-ju. Malo selo za pešake nudi nekoliko smeštaja i mogućnosti kada je hrana u pitanju. Ova mesta su vrlo čista, udobna i zgodna za odmor sa fantastičnom uslugom!

 

Izvor: snowpak.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0