10 najboljih plaža u Čikagu

10 najboljih plaža u Čikagu

Čikago: Prelazak u 5. fazu i potpuno otvaranje grada od 11. juna
Pogledajte film Borisa Malagurskog “Crna Gora: Podeljena zemlja” besplatno 7. januara!
Čikago zvanično ušao u 4. fazu. Evo šta se sve otvara u ovoj fazi.

Čikago je grad poznat po svojoj hrani, posebno hot dogovima, deep-dish pizzama i džez muzici. Tu je i gangsterska legenda Al Capone, ali da li ste znali da Čikago ima i neke prelepe plaže?

Kao što mnogi znaju, Čikago postaje hladan i snežan zimi, ali tokom toplijih meseci, njegove obale su popularno mesto za provod vikenda. Ova mesta imaju dovoljno prostora za druženje i opuštanje.

Čikago je poznat po širokom spektru kvartova; međutim, bez obzira u kom području ste odabrali da odsednete, u blizini će uvek biti neka zapanjujuća plaža.

Pogledajmo 10 najboljih plaža u Čikagu.

 

North Avenue Beach

North Avenue Beach, Chicago

North Avenue plaža se nalazi u Loncoln Parku i jedno je od najpopularnijih odredišta u Čikagu. Na plaži se nalazi jedinstvena kuća površine preko 22.000 kvadratnih stopa koja nudi aktivnosti za sve uzraste i neke od najboljih pogleda u Čikagu.

Ako želite da uživate u ručku na plaži North Avenue, krenite u Castaways Bar and Grill i potražite nekoliko morskih pljeskavica, sladoleda i ukusnih pića na njihovom krovu.

Možete iznajmiti bicikle na plaži ili ga pojačati i unajmiti wakeboard ili pedalinu. Prošetajte među različitim prodavcima koja prodaju odeću, sandale i jedinstvene suvenire.

 

Leone Beach Park

Leone Beach je odličan za izležavanje i upijanje zraka. Postoje dva različita parkirališta sa odmerenim parkingom. Leone Beach Park je dobio ime po zaposlenom u parku 1966.godine, koji nosi ime Sem Leone.

Postavite se u sred Čikaga i uživajte u panoramskim pogledima. Ovde je zeleno, travnato područje odlično za piknike, jogu i meditaciju ili savršeno za popodnevni san.

 

Foster Beach

Foster Beach, Chicago

Foster plaža nije pretrpana čikaška plaža koju biste mogli zamisliti; međutim, privlači širok spektar ljudi zbog svog fantastičnog položaja.

Mnogi posetioci se okupljaju u parku na izletima, porodičnim okupljanjima, rođendanima i drugim proslavama. Jedinstveni događaj koji se održava na Foster Beach-u je čikaški Full Moon Jam.

Jam donosi plesače plamena, bendove i druge uzbudljive aktivnosti. Ako sledite stazu i uputite se prema brdu, naći ćete lepo mesto za opuštanje u samoći sa prelepim pogledom na Čikago.

 

Belmont Harbor Dog Beach

Belmont Harbor Dog Beach

Psi vole druženje na plaži, a koji roditelj pasa ne želi da provodi vreme sa svojim ljubimcem igrajući se u talasima? Plaža pasa Belmont Harbor je savršeno mesto za vas i vašeg psa.

Sjajno je takođe jer nije okupirana kao druge plaže u Čikagu. Ako želite da isprobate vode, ovo bi bila odlična plaža za početak. Plaža je u dometu šetnje od Wrigley hotela.

Ako vaše štene nije naviklo da bude u blizini drugih pasa, preporučujemo da ga dovedete ovde pre nego što odete na veću plažu poput Montrese-a.

 

Oak Street Beach

Oak Street Beach, Chicago

Provedite neko vreme na plaži Oak Street-a i lako je zamisliti da ste zapravo na Karibima. Bela peskovita plaža i kristalno čiste vode čine ovo savršenim mestom za kupanje, iznajmljivanje stolica ili bicikala, igranje odbojke i uživanje u veličanstvenim pogledima preko horizonta – apsolutno sve zbuči savršeno, zar ne?

Plaži možete pristupiti od 06h do 23h – ovo je odlično mesto za uživanje u zalasku Sunca.

Ako se vozite vozom, siđite u Clark/Division – busevi su takođe dostupni.

Budući da je ova plaža blizu akcije u gradu, na samo nekoliko minuta hoda ima mnogo kafića, barova, restorana i smeštaja.

Odmorite se i provedite nekoliko dana uživajući na plaži Oak Street.

 

Ohio Street Beach

Ohio Street Beach, Chicago

Plaža Ohio Street je izvanredna plaža za sve uzraste. Smešten ispred visokih zgrada, kontrast između prirodne lepote i veštačkih karakteristika čini prilično zapanjujući krajolik.

Ova plaža je udaljena 10 minuta hoda od Veličanstvene milje (Magnificient Mile). More je ovde odlično za kupanje, vožnju kajakom ili kanuom.

Može biti gužva vikendom, ali je plaža široka i dovoljno duga da primi sve.

 

12th Street Beach

12th Street Beach, Chicago

Želite lepu plažu za šetnju? Plaža 12th Street je odlično mesto za uživanje u laganoj šetnji. Plaža se nalazi u parku Burnham u Čikaškom muzejskom kampusu.

Otvoreno je od 25.maja do 3.septembra i odlično je mesto za kupanje.

Na raspolaganju je plaćeni parking i ukusni meksički restoran pod nazivom Del Campos koji nudi meksičku hranu i hot dogove za podizanje energije.

Takođe, postoje toaleti na licu mesta. Ova plaža je živopisna, a muzej je u pozadini. Voda je uvek mirna, pa ako imate dasku za veslanje, ovo bi bilo mesto za donošenje.

Rainbow Beach Park

Rainbow Beach Park, Chicago

Rainbow Beach Park ima divan pogled na čikaški horizont u daljini i nalazi se u južnom delu Čikaga. ovaj park je jedan od retkih koji posetiocima nudi besplatan WI-FI.  Bilo da želite da radite na plaži ili želite  jednostavno da se opustite, bićete svakako na mreži.

Rainbow Beach Park je odličan za kupanje i ima spasioce na dužnosti tokom letnjih meseci. Ova plaža nije dozvoljena za kućne ljubimce, ali deca će uživati u obilju divljih životinja koje okružuju park na plaži.

Ljudima koji uživaju na piknicima je na raspolaganju i roštilj. Tu su i gimnazija, rukometno igralište i fitnes centar.

 

Kathy Osterman Beach

Smeštena u severnom Čikagu, plaža Kathy Osterman – nekada poznata kao Hollywood Beach – nije najveća plaža u Čikagu, ali je vrlo lepa i možete se opustiti na njoj i uživati u popodnevnim satima.

Ova plaža uglavnom privlači lokalno stanovništvo. Ako uživate u biciklizmu, ova plaža za vas nudi parking za bicikle.

Na lokaciji se nalaze kupatila, kao i ribarski dok, odbojkaško igralište, klupe i plitka voda koja je odlična za kupanje. Tokom letnjih meseci na plaži Kathy Osterman se nalaze različite atrakcije jer je u blizini Lincoln Parka.

Spasioci su na dužnosti između 11h i 19h; međutim, plaža je dostupna od 06h do 23h.

 

Montrose Beach

Montrose Beach, Chicago

Plaža sa besplatnim wifi-jem – neki mogu pomisliti da je ovo najbolja stvar na svetu, drugi idu na najbolje plaže kako bi pobegli od online života. U svakom slučaju, ova plaža ispunjava obe opcije.

Sada, po potrebi, možete i raditi na plaži, ako je to neophodno.

Može se iznajmiti kajak ili džet ski pa se vreme provedeno na plaži pretvara u pravu avanturu. Pogledajte The Dock i uživajte u ukusnim koktelima, svežoj ribi, i drugim ekskluzivnim jelima, kao i živoj muzici.

Ako imate štene i želite da ga dovedete na plažu, iskoristite prednost severnog kraja gde su psi dozvoljni.

Južna strana je odlično mesto za posmatranje ptica jer postoji ekosistem ptica selica.

Mnogi posetioci se zaklinju da je plaža Montrose najbolja plaža u Čikagu.

 

Izvor: Thecrazytourist

COMMENTS

WORDPRESS: 0