10 najboljih gradova u SAD za pronalaženje “hibridnog posla” sa platom od $100 000

10 najboljih gradova u SAD za pronalaženje “hibridnog posla” sa platom od $100 000

Okrug Cook uveo obavezno nošenje maski za zatvorenom prostoru. Broj slučajeva COVID-19 u Ilinoisu najveći od proleća
SAD prva zemlja sa 100 000 obolelih, u Čikagu više od 3000 slučajeva
Intervju: Bill Gould – Poznati američki roker pravi domaću rakiju neobičnog imena!

Iako se više radnika vraća u svoje kancelarije nego pre godinu dana, “hibridni” posao koji im omogućava da rade od kuće barem deo vremena ostaje dominantan trend.

Više od polovine ljudi sa poslovima koji mogu da rade na daljinu očekuje da će raditi u hibridnom aranžmanu do kraja godine, prema navodima Gallup-a, a online pretraga hibridnih poslova je porasla za 130% u prošloj godini, prema IT firmi za zapošljavanje Frank Recruitment Group.

Što se tiče mogućnosti rada od kuće, barem povremeno, i visoke plate, nekoliko velikih tehnoloških centara i dalje vodi ovu trku. Više od četvrtine hibridnih poslova u San Francisku i Sijetlu se plaća više od 100.000 dolara godišnje, prema izveštaju SimpleTexting-a, usluge marketinških usluga putem SMS-a.

Analiza se bavi sa 100 najnaseljenijih američkih gradova i brojem hibridnih radnih mesta, prema LinkedIn listama, na gradskom tržištu rada. Analitičari su zatim primenili filter kako bi identifikovali udeo hibridnih poslova koji plaćaju 100.000 dolara godišnje ili više, u svakom gradu.

Najveći gradovi u kojima hibridni radnici zarađuju 100.000 dolara godišnje ili više, uključuju:

 1. San Francisko (San Francisco): 27% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 2. Sijetl (Seattle): 26% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 3. Los Anđeles (Los Angeles): 14% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 4. Ostin (Austin), Teksas: 13% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 5. New York City: 12% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 6. Tuson (Tucson), Arizona: 11% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 7. Detroit: 10% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 8. Boston: 10% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 9. San Diego: 10% hibridnih poslova se plaća šestocifreno
 10. Čikago (Chicago): 10% hibridnih poslova se plaća šestocifreno

Ima smisla da su tehnološka čvorišta i veliki gradovi sa visokim zakupninama na vrhu liste, iako nisu svi najbolji gradovi za šestocifreni hibridni posao zapravo koncentrisani na obalama.

Na primer, Ostin u Teksasu je u usponu jer poslovanja (uključujući tehnološke kompanije) hrle u grad u usponu kako bi iskoristili njegovu mladu demografsku grupu, pronašli jeftinije nekretnine i uživali u niskom poreskom opterećenju.

Korporacije takođe gledaju na Tuson, u Arizoni, kao na dobro mesto za širenje, donoseći više visoko plaćenih i hibridnih poslova u ovoj oblasti. Čak i u Detroitu, gde je srednji prihod domaćinstva oko 32.000 dolara godišnje, 10% dostupnih hibridnih poslova prelazi šestocifrenu granicu.

Neka tržišta rada imaju više mogućnosti za rad od kuće od drugih. Najbolji gradovi za pronalaženje hibridnog posla uopšte uključuju:

 • Atlanta: 710 hibridnih radnih mesta na 100.000 ljudi
 • Boston: 547 hibridnih radnih mesta na 100.000 ljudi
 • Vašington (Washington D.C.): 349 hibridnih radnih mesta na 100.000 ljudi
 • San Francisko (San Francisco): 310 hibridnih radnih mesta na 100.000 ljudi
 • Sijetl (Seattle): 294 hibridnih radnih mesta na 100.000 ljudi

Stručnjaci na radnom mestu kažu da omogućavanje rada na daljinu i hibridnog rada može pomoći poslovanjima da zaposle iz raznovrsnijeg fonda talenata i spreči ljude od davanja otkaza. Zaposleni kažu da im fleksibilnost pomaže da se osećaju angažovanije, produktivnije i uravnoteženije između svog privatnog i poslovnog života.

Definitivno smo videli prekretnicu ka dubljoj i trajnijoj integraciji udaljenog i hibridnog rada u organizacijama“, rekla je Sara Sutton, osnivač i izvršni direktor FlexJobs-a za CNBC Make It u septembru, i ona očekuje da će hibridni angažmani postati „radno mesto kao norma“ u budućnosti.

 

Izvor: Nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0